Kevin Schijven Kevin Schijven
02/04/2021 06:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2021 06:27

Enjin haalt miljoenen op om nieuwe blockchain op Polkadot te bouwen voor NFT’s met Efinity

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enjin haalt miljoenen op om nieuwe blockchain op Polkadot te bouwen voor NFT's met Efinity

Enjin (ENJ) pakt groots uit en gaat een eigen blockchain bouwen op het Polkadot (DOT) netwerk. De nieuwe blockchain, genaamd Efinity, zal gericht zijn op de opkomende markt van non-fungible tokens (NFT’s).

Enjin haalde onlangs $18,9 miljoen op in een financieringsronde voor het project. Enkele bekende crypto-bedrijven deden aan de financieringsronde mee, zoals Crypto.com, Blockchain.com, BlockTower, Arrington XRP Capital, DFG Group, DeFi Alliance, en Hypersphere.

Efinity heeft een eigen native cryptocurrency; de Efinity Token (EFI). De financiering verliep via de verkoop van EFI tokens in een zogenaamde private sale.

Efinity wordt gebouwd als een zogeheten parachain, dat zijn aparte blockchains die parallel aan elkaar lopen op het Polkadot-netwerk. De eerste fase van de nieuwe blockchain zal naar verluidt eind dit jaar of begin volgend jaar lanceren.

Enjin, een grote speler in de NFT-markt en ontwikkelaar van de ERC-1155 standaard op Ethereum (ETH), stapt over naar Polkadot vanwege de hoge transactiekosten op Ethereum. Het bedrijf wil een heuse ‘NFT-metaverse’ bouwen, en is hiervoor van plan om cross-chain functionaliteiten te ontwikkelen tussen Ethereum en Polkadot.

Enjin gaat daarvoor een nieuw token standaard ontwikkelen genaamd Paratokens. De Efinity Token wordt de allereerste Paratoken. EFI tokens kunnen verdiend worden door ENJ tokens te staken, oftewel vast te zetten.

De koers van ENJ bereikte een all-time high (ATH) van $3 op 15 maart na een enorme stijging die in februari begon. Toen corrigeerde de koers omlaag naar $2, maar sindsdien is deze weer langzamerhand aan het klimmen.

De DOT koers begon al eind vorig jaar hard te stijgen, maar bleef in maart rond het bereik tussen $31 en $38 hangen. De afgelopen dagen is ook deze koers weer aan het klimmen en staat zelfs 12,5% in de plus in de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie