Kevin Schijven Kevin Schijven
02/04/2021 06:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2021 06:27

Enjin haalt miljoenen op om nieuwe blockchain op Polkadot te bouwen voor NFT’s met Efinity

Nieuws
Enjin haalt miljoenen op om nieuwe blockchain op Polkadot te bouwen voor NFT's met Efinity

Enjin (ENJ) pakt groots uit en gaat een eigen blockchain bouwen op het Polkadot (DOT) netwerk. De nieuwe blockchain, genaamd Efinity, zal gericht zijn op de opkomende markt van non-fungible tokens (NFT’s).

Enjin haalde onlangs $18,9 miljoen op in een financieringsronde voor het project. Enkele bekende crypto-bedrijven deden aan de financieringsronde mee, zoals Crypto.com, Blockchain.com, BlockTower, Arrington XRP Capital, DFG Group, DeFi Alliance, en Hypersphere.

Efinity heeft een eigen native cryptocurrency; de Efinity Token (EFI). De financiering verliep via de verkoop van EFI tokens in een zogenaamde private sale.

Efinity wordt gebouwd als een zogeheten parachain, dat zijn aparte blockchains die parallel aan elkaar lopen op het Polkadot-netwerk. De eerste fase van de nieuwe blockchain zal naar verluidt eind dit jaar of begin volgend jaar lanceren.

Enjin, een grote speler in de NFT-markt en ontwikkelaar van de ERC-1155 standaard op Ethereum (ETH), stapt over naar Polkadot vanwege de hoge transactiekosten op Ethereum. Het bedrijf wil een heuse ‘NFT-metaverse’ bouwen, en is hiervoor van plan om cross-chain functionaliteiten te ontwikkelen tussen Ethereum en Polkadot.

Enjin gaat daarvoor een nieuw token standaard ontwikkelen genaamd Paratokens. De Efinity Token wordt de allereerste Paratoken. EFI tokens kunnen verdiend worden door ENJ tokens te staken, oftewel vast te zetten.

De koers van ENJ bereikte een all-time high (ATH) van $3 op 15 maart na een enorme stijging die in februari begon. Toen corrigeerde de koers omlaag naar $2, maar sindsdien is deze weer langzamerhand aan het klimmen.

De DOT koers begon al eind vorig jaar hard te stijgen, maar bleef in maart rond het bereik tussen $31 en $38 hangen. De afgelopen dagen is ook deze koers weer aan het klimmen en staat zelfs 12,5% in de plus in de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie