Erik Juffermans Erik Juffermans
03/07/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2023 13:00

Enorm gamingbedrijf onthult nieuw blockchain spel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enorm gamingbedrijf onthult nieuw blockchain spel

Foto: Tada Images/Shutterstock

Ubisoft, het bedrijf achter onder andere de wereldberoemde Assassin’s Creed serie, gaat een blockchain game lanceren. Het zal gaan om een roleplaying game (RPG) en zal beschikbaar zijn op de PC. Het spel zal gebruik maken van de Oasys (OAS) blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ubisoft gaat voor blockchain

De gloednieuwe Web3 game heet Champions Tactics: Grimoria Chronicles. Ubisoft beschrijft het spel als een tactische player-versus-player (PvP) RPG. Ubisoft maakt nog geen gameplay of screenshots van de game openbaar. Wel is er een teaser trailer van de game te bekijken, en de officiële omschrijving luidt als volgt:

“Vorm een team van mythische overwinnaars, neem deel aan spannende tactische gevechten tegen andere spelers, en ontdek de legendes van de duistere en mystieke wereld van Grimoria.”

De game zal de eerste game van Ubisoft zijn die gebruik maakt van Oasys, een blockchain die focust op gaming. Andere grote gamingstudio’s hebben ook al interesse getoond in Oasys. Zo maakte Doublejump.Tokyo vorige herfst bekend een game te willen lanceren met behulp van deze blockchain.

De officiële website van Champions Tactics suggereert dat de game ten tijde van de lancering gratis zal zijn. Over de exacte lanceringsdatum van het spel is nog niets bekend, maar Ubisoft meldt dat de game ‘snel’ gelanceerd zal worden.

Gaming omarmt blockchain

Met de aanstaande Web3 game van Ubisoft schaart het bedrijf zich in een rijtje met grote gamingstudio’s die de stap in Web3 land durven te nemen. Eerder dit jaar, in maart, maakte het Zuid-Koreaanse Nexon bekend het Polygon Netwerk (MATIC) te gaan gebruiken voor hun nieuwste spel.

Al een tijdje kondigen steeds meer grote gamingbedrijven aan dat ze de stap wagen naar blockchain technologie, maar tot dusver zien we nog geen echt grote spellen dit omarmen. Of het nieuwe spel van Ubisoft een hit zal worden, moet nog eerst blijken. De enorme uitgever plakt er vooralsnog geen grote naam aan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie