Erik Juffermans Erik Juffermans
22/03/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 17:30

Zuid-Koreaanse gaming reus achter MapleStory omarmt Polygon en NFT

icon-nft
NFT nieuws
Zuid-Koreaanse gaming reus achter MapleStory omarmt Polygon en NFT

Foto: Mano’s/Shutterstock

Nexon, een enorm gaming-bedrijf uit Zuid-Korea, bekend van ‘MapleStory’, gaat het Polygon (MATIC) netwerk gebruiken voor zijn nieuwste project. De game, genaamd MapleStory Universe, gaat gebruik maken van non-fungible tokens (NFT) en zal ondersteund worden door het Polygon netwerk, dat op zijn beurt weer draait op Ethereum (ETH). Deze plannen werden bekendgemaakt in een presentatie.

NFT’s zijn terug – Cryptopunks worden voor recordbedragen verkocht
  • icon-nft
    NFT nieuws

Gaming past blockchain toe

MapleStory is met 180 miljoen spelers een van de meest succesvolle games van Nexon. Met Polygon wil Nexon het mogelijk maken om NFT’s te verzamelen en de in-game economie te bevorderen.

De keuze voor Polygon als blockchain netwerk voor de game is geen verrassing. De supernet toepassingen van Polygon zijn namelijk zeer ‘customizable,’ of aanpasbaar. De ontwikkelaars van Nexon kunnen de toepassingen volledig naar eigen wens aanpassen.

We spraken recent al over het grote aandeel dat de gaming industrie heeft wat betreft blockchain activiteit. In januari was maar liefst de helft van alle blockchain activiteit afkomstig uit de gaming sector. Samen met decentralised finance (DeFi) is de gaming sector momenteel een voorloper wat betreft de daadwerkelijke toepassing van blockchain technologie.

Nexon doorbreekt barrière

De implementatie van blockchain technologie door Nexon is opvallend. Eind vorig jaar schreven we nog dat ondanks de opmars van NFT games veel grote gaming studios nog steeds aarzelen om de eerste stap in crypto land te nemen. 

Nexon valt net buiten de top tien van grootste gaming studio’s ter wereld. Het argument van grote game ontwikkelaars was destijds dat er nog geen duidelijk verdienmodel is voor het gebruik van NFT’s in games. De stap van Nexon laat zien dat de interesse en potentie er wel degelijk zijn.

Met de adoptie van het Polygon netwerk is Nexon een van de eerste grote namen uit de gaming-wereld die crypto toepast. Het zou geen verrassing zijn als we in de toekomst andere grote gaming studio’s vergelijkbare stappen zullen zien maken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie