Rico Engelbarts
18/06/2018 09:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:00

EOS-blockchain werkt weer na “pauze” van zaterdag

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_blockchain_werkt_weer_na_pauze_van_zaterdag

Foto: ilolab/Shutterstock

De onlangs gelanceerde EOS-blockchain werd zondag 17 juni, na het “pauzeren” wegens technische problemen op zaterdag, hervat, volgens de EOS-netwerk monitor.
De EOS-netwerk monitor laat momenteel zien dat EOS block producers (BP’s), het equivalent van miners op de Bitcoin-blockchain, nu weer aan het “produceren” zijn.
Zaterdag meldden meerdere bronnen een probleem met het EOS-Mainnet, of -blockchain, die ertoe leidde dat netwerk-operaties minder dan 48 uur nadat het officieel live ging, “bevroren”. De blockchain ging live, net iets minder dan een week nadat kandidaten om EOS BP’s te worden daarvoor gestemd hadden op zaterdag 9 juni.
Een kanaal van Telegram gewijd aan het volgen van de status van het Mainnet van EOS, meldde zaterdag dat na de pauze block producers en “veel standby-nodes” een conference call hadden om het probleem te detecteren en op te lossen. Ongeveer vier uur later meldde het Telegram-kanaal dat het Mainnet live was.
Met betrekking tot de “pauze” van zaterdag, tweette Dogecoin-maker en crypto-commentator Jackson Palmer dat de situatie “het moeilijk maakte om niet kritisch te zijn” op het goed gefinancierde EOS-protocol en de gemeenschap die het ondersteunt.
Jackson_palmer_tweet_EOS
Op 1 juni voltooide EOS haar een jaar durende initial coin offering (ICO), waarmee naar schatting $4 miljard werd opgehaald en het ‘s werelds grootste ICO tot nu toe werd. EOS is momenteel de op vijf na grootste cryptocurrency met een beurswaarde van 9,4 miljard, volgens CoinMarketCap. De coin wordt momenteel verhandeld tegen $10,24.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie