Timo Bult Timo Bult
02/06/2019 07:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2019 07:49

EOS doet reeks aankondigingen, maar de markt is niet onder de indruk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_stuit_op_weerstand_richting_de_8_dollar

Foto: ilolab/Shutterstock

Zoals eerder gelezen kon worden op Crypto Insiders zou EOS op 1 juni iets heel groots bekend gaan maken. Gisteren was het dan eindelijk zover. Dit is wat EOS bekendmaakte aan zijn community.


Allereerst maakten EOS en Block.one bekend dat EOS wordt toegevoegd aan Coinbase Earn. Dit is een educatief platform waarop mensen uit meer dan 100 landen kunnen leren over cryptocurrencies zoals ZCash, Stellar Lumens (XLM) en nu dus ook EOS.
Het bijzondere aan dit platform is dat gebruikers in ruil voor de tijd die ze spenderen aan het leren over cryptocurrencies, de cryptocurrencies zelf als beloning ontvangen. Het uiteindelijke doel van Coinbase Earn is om mensen meer bewust te maken van de mogelijkheden van cryptocurrencies om zo uiteindelijk de adoptie ervan te kunnen stimuleren.
Vervolgens maakte Dan Larimer, CTO van Block.one, bekent dat het bedrijf aan EOS VM werkt. Dit nieuwe protocol zal de blockchain van EOS 12 keer sneller maken. Dit zal er uiteindelijk voor gaan zorgen dat er meer gedecentraliseerde applicaties (dApps) ontwikkeld kunnen worden op het platform, aldus Larimer.
De grootste aankondiging van gisteren was echter Voice. Voice is een social media-platform dat bovenop de EOS blockchain wordt gebouwd. Zo legt CEO Brendan Blumer uit:

Social media is gemaakt om gebruikers te gebruiken. Op dit moment zijn het de bedrijven en niet de gebruikers die de vruchten ervan plukken. Ze verkopen onze gegevens aan de hoogste bieder en overspoelen onze feeds met verborgen agenda’s … We maken gebruik van de EOS-blockchain om een social-mediaplatform te creëren dat meer is afgestemd op de wereld … De waarde van goede content wordt verspreid om de community te ondersteunen.

Na de aankondigingen zakte de EOS prijs aanzienlijk. Op het moment van schrijven staat de altcoin met ruim 5% in de min. De community leek voor het grootste gedeelte niet onder de indruk te zijn van de aankondigingen, en aangezien de koers met 40% steeg na de tweet dat er een grote aankondiging gedaan zal gaan worden op 1 juni, is het niet zo gek dat de koers nu enigszins corrigeert.


Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie