Timo Bult Timo Bult
02/06/2019 07:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2019 07:49

EOS doet reeks aankondigingen, maar de markt is niet onder de indruk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_stuit_op_weerstand_richting_de_8_dollar

Foto: ilolab/Shutterstock

Zoals eerder gelezen kon worden op Crypto Insiders zou EOS op 1 juni iets heel groots bekend gaan maken. Gisteren was het dan eindelijk zover. Dit is wat EOS bekendmaakte aan zijn community.


Allereerst maakten EOS en Block.one bekend dat EOS wordt toegevoegd aan Coinbase Earn. Dit is een educatief platform waarop mensen uit meer dan 100 landen kunnen leren over cryptocurrencies zoals ZCash, Stellar Lumens (XLM) en nu dus ook EOS.
Het bijzondere aan dit platform is dat gebruikers in ruil voor de tijd die ze spenderen aan het leren over cryptocurrencies, de cryptocurrencies zelf als beloning ontvangen. Het uiteindelijke doel van Coinbase Earn is om mensen meer bewust te maken van de mogelijkheden van cryptocurrencies om zo uiteindelijk de adoptie ervan te kunnen stimuleren.
Vervolgens maakte Dan Larimer, CTO van Block.one, bekent dat het bedrijf aan EOS VM werkt. Dit nieuwe protocol zal de blockchain van EOS 12 keer sneller maken. Dit zal er uiteindelijk voor gaan zorgen dat er meer gedecentraliseerde applicaties (dApps) ontwikkeld kunnen worden op het platform, aldus Larimer.
De grootste aankondiging van gisteren was echter Voice. Voice is een social media-platform dat bovenop de EOS blockchain wordt gebouwd. Zo legt CEO Brendan Blumer uit:

Social media is gemaakt om gebruikers te gebruiken. Op dit moment zijn het de bedrijven en niet de gebruikers die de vruchten ervan plukken. Ze verkopen onze gegevens aan de hoogste bieder en overspoelen onze feeds met verborgen agenda’s … We maken gebruik van de EOS-blockchain om een social-mediaplatform te creëren dat meer is afgestemd op de wereld … De waarde van goede content wordt verspreid om de community te ondersteunen.

Na de aankondigingen zakte de EOS prijs aanzienlijk. Op het moment van schrijven staat de altcoin met ruim 5% in de min. De community leek voor het grootste gedeelte niet onder de indruk te zijn van de aankondigingen, en aangezien de koers met 40% steeg na de tweet dat er een grote aankondiging gedaan zal gaan worden op 1 juni, is het niet zo gek dat de koers nu enigszins corrigeert.


Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie