Kevin Schijven Kevin Schijven
07/01/2019 19:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2019 19:20

Epic Games accepteert toch geen Monero in Fortnite

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Geruchten dat men met de cryptocurrency Monero (XMR) zou kunnen betalen in het spel Fortnite van Epic Games blijken niet waar te zijn.
Tim Sweeney, CEO van Epic Games, gaf op Twitter aan dat het om een foutje ging. Tijdens het openen van een nieuwe webwinkel voor Fortnite merchandise was per ongeluk de betalingsmogelijkheid voor Monero geactiveerd:


Echter geeft de CEO wel aan dat ze bij Epic Games groot fan zijn van de achterliggende blockchain-technologie, maar dat de markt en de technologie eerst nog moeten groeien voordat ze klaar zijn voor een publiek met veel jonge kinderen:

Velen van ons bij Epic zijn grote fans van de gedecentraliseerde computertechnologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrency, maar er is nog veel werk nodig aan de volatiliteit en de fraudebestendigheid voordat wij dit naar zo’n breed publiek brengen dat jongere gamers omvat.

Voor de zekerheid benadrukt Sweeney dat Epic momenteel geen samenwerkingsbanden heeft met enig cryptocurrency-bedrijf:

Na het googlen zie ik een behoorlijke geruchtenmolen. Nee, Epic heeft geen cryptocurrency-partners en neemt met niemand deel aan crypto-partnerschap gesprekken.

Hopelijk komt daar in de toekomst snel verandering in. Fortnite is een gigantisch populair spel met zo’n 80 miljoen spelers per maand. Het spel zou het afgelopen jaar zo’n $3 miljard in omzet hebben opgeleverd via digitale aankopen. Dat zou een grote hoeveelheid crypto-transacties kunnen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie