Home Nieuws Altcoin nieuws Epic Games accepteert toch geen Monero in Fortnite

Epic Games accepteert toch geen Monero in Fortnite

Geruchten dat men met de cryptocurrency Monero (XMR) zou kunnen betalen in het spel Fortnite van Epic Games blijken niet waar te zijn.

Tim Sweeney, CEO van Epic Games, gaf op Twitter aan dat het om een foutje ging. Tijdens het openen van een nieuwe webwinkel voor Fortnite merchandise was per ongeluk de betalingsmogelijkheid voor Monero geactiveerd:

- Advertentie -

Echter geeft de CEO wel aan dat ze bij Epic Games groot fan zijn van de achterliggende blockchain-technologie, maar dat de markt en de technologie eerst nog moeten groeien voordat ze klaar zijn voor een publiek met veel jonge kinderen:

Velen van ons bij Epic zijn grote fans van de gedecentraliseerde computertechnologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrency, maar er is nog veel werk nodig aan de volatiliteit en de fraudebestendigheid voordat wij dit naar zo’n breed publiek brengen dat jongere gamers omvat.

Voor de zekerheid benadrukt Sweeney dat Epic momenteel geen samenwerkingsbanden heeft met enig cryptocurrency-bedrijf:

Na het googlen zie ik een behoorlijke geruchtenmolen. Nee, Epic heeft geen cryptocurrency-partners en neemt met niemand deel aan crypto-partnerschap gesprekken.

Hopelijk komt daar in de toekomst snel verandering in. Fortnite is een gigantisch populair spel met zo’n 80 miljoen spelers per maand. Het spel zou het afgelopen jaar zo’n $3 miljard in omzet hebben opgeleverd via digitale aankopen. Dat zou een grote hoeveelheid crypto-transacties kunnen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.146,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.210,48 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.211,29 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.212,37 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.428,35 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.