Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum 2.0 staking gaat traag terwijl vroege vogels juist veel verdienen, wordt...

Ethereum 2.0 staking gaat traag terwijl vroege vogels juist veel verdienen, wordt lanceerdatum nog gehaald?

- Advertentie -

Vorige week lanceerde het deposit contract (stortingscontract) voor de eerste fase van Ethereum 2.0. Hiermee introduceert het blockchain-netwerk staking, het vastzetten van ether (ETH) in ruil voor beloningen.

Het nieuws zorgde gelijk voor veel hype en een grote mate van FOMO (fear of missing out) op de markt. Hierdoor schoot de ether-koers hard omhoog van ongeveer $380 naar $460, een toename van 21% in drie dagen. Ook bitcoin (BTC) werd meegetrokken en tikte bijna de $16.000 aan.

Beacon Chain Genesis

Echter blijkt dat de hoeveelheid ether dat gestort wordt in het nieuwe contract nog relatief traag verloopt. Om een validator te worden moet men minstens 32 ETH storten. Om de lancering van het netwerk, oftewel de genesis van de beacon chain, te laten slagen moeten minstens 16.384 validators actief zijn.

In totaal moet dus 524.288 ETH vastgezet worden. Momenteel staat deze hoeveelheid, volgens een nieuwe bot, pas op 50.332 ETH, oftewel 9,6%:

Om de lanceerdatum van 1 december te halen moeten deze totale hoeveelheid 7 dagen van te voren in het contract zijn gestort. Dat betekent dat er dus nog 15 dagen te gaan zijn om nog eens 473.956 ETH vast te zetten.

Mensen vrezen dat de lanceerdatum niet gehaald gaat worden. De reden waarom er zo weinig tot nu gestort is, is wellicht omdat er momenteel nog niets aan te verdienen is. Mensen kunnen pas yield (rendement) over deze vastgezette tokens verdienen wanneer het nieuwe netwerk gelanceerd is.

Vroege vogels worden beloond

Er is dus geen reden voor veel investeerders om er vroeg bij te zijn. Vooral als ze in de tussentijd nog beloningen kunnen verdienen door hun tokens vast te zetten in decentralized finance (DeFi) projecten. Onlangs noemde een onderzoek al DeFi de grootste bedreiging voor Ethereum 2.0 staking. Ook is er enige technische kennis vereist waardoor investeerders wellicht tot een later datum wachten wanneer het gemakkelijker wordt.

Analist Adam Cochran zegt echter dat juist de vroege vogels de grootste beloningen kunnen verdienen. De hoeveelheid die men verdient via staking gaat over de tijd achteruit naarmate er meer ETH wordt vastgezet:

Ik denk niet dat mensen de voordelen van ETH2.0 staking volledig begrijpen. Bij de minimale vastgezette ETH ontvang je een jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) van 36%. Bij 1 miljoen ETH is dat 18% APY. Bij 2,5 miljoen 10,2% APY. Gezien de langzame toename, zullen vroege vogels enorme winst maken.

Vroege schattingen gingen ervanuit dat veel mensen al vroeg zouden staken en we zouden een APY van 12% zien. Maar gezien het trage tempo van het deposit contract, lijkt het erop dat men potentieel meer dan 33% op jaarlijks rendement op ETH te behalen is voor die vroege stakers. De gelovigen worden beloond.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, stortte onlangs vast 3.200 ETH ter waarde van $1,4 miljoen in het contract.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.139,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.172,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.187,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.238,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.397,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...