Timo Bult Timo Bult
06/09/2022 04:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 04:13

Ethereum Classic rekenkracht stijgt met 480%, dit is waarom

icon-mining
Mining
Ethereum Classic rekenkracht stijgt met 480%, dit is waarom

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) miners zitten met een behoorlijk probleem. Over de jaren heen investeerden ETH miners miljoenen dollars in de snelste crypto miners, maar na de Merge deze maand zullen de machines overbodig zijn. Veel van de miners zijn daarom op zoek naar een alternatief. De grote winnaar in deze situatie: Ethereum Classic (ETC)!

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-mining
    Mining

Ethereum Classic hash rate bereikt record

Ethereum Classic is een netwerksplitsing die in 2016 het licht zag. Ethereum werd in 2016 opgeplitst na de bekende The DAO hack. Het overgrote deel stemde toen voor het terugdraaien van de blockchain tot het moment voor de hack. Een klein deel was het hier echter niet mee eens en vond dat dit een precedent zou scheppen voor toekomstige bailouts.

De meerderheid ging door met het teruggedraaide Ethereum-netwerk en de rest bleef de originele blockchain steunen, nu Ethereum Classic genaamd. Dit netwerk is nu plotseling een stuk populairder geworden bij miners. Dit komt omdat Ethereum Classic niet zal overstappen naar proof-of-stake, en dus gebruik zal blijven maken van miners.

Het is geen al te grote verrassing dat veel Ethereum miners nu overstappen. Dit jaar steeg de rekenkracht op het netwerk al met 480%. De rekenkracht bereikte onlangs een piek van 47 terahashes per seconde (TH/s).

Nog geen exodus bij Ethereum miners

Dat is een gunstige ontwikkeling voor het netwerk. Het is hiermee namelijk veiliger geworden. Echter is het percentage miners dat naar ETC is overgestapt vooralsnog klein. Waar Ethereum Classic dus rond de 47 TH/s aan rekenkracht heeft, heeft het Ethereum netwerk nog altijd rond de 930 TH/s tot zijn beschikking.

Dat de rekenkracht op ETC nu stijgt is zeker gunstig gezien het vroegere crypto nieuws. In 2020 werd het netwerk meerdere keren getroffen door zogenoemde 51% aanvallen. Dit kwam door de lage rekenkracht die beschikbaar was waardoor een aanval op het netwerk relatief goedkoop was.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie