Kevin Schijven Kevin Schijven
06/08/2020 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2020 12:29

Ethereum Classic (ETC) wederom het doelwit van 51% aanval

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum Classic (ETC) wederom het doelwit van 51% aanval

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum Classic (ETC), het kleine broertje van Ethereum (ETH), was onlangs wederom het doelwit van een zogeheten 51% aanval. Het is de tweede keer binnen een week dat dit gebeurt.

Vandaag vond opnieuw een grote 51% aanval plaats op ETC die een reorganisatie van meer dan 4000 blocken veroorzaakte. Tot nader order zijn de uitbetalingen van ETC-pool uitgeschakeld en we moedigen al onze miners aan om in de tussentijd over te schakelen naar onze ETH-pool.

Aldus Bitfly, een blockchain-analysebedrijf en cryptocurrency-mining pool. Ook de grote cryptocurrency-exchange Binance doet melding van de aanval en de crypto-beurs heeft alle handel in ETC tijdelijk stilgelegd:

Een nieuwe reorganisatie van de chain van meer dan 4.000 blokken heeft plaatsgevonden op ETC bij block 10935622. Ons waarschuwingssysteem ving dit onmiddellijk op en stopte automatisch opnames en stortingen. Het lijkt een vervolg te zijn van de 51% aanval. We houden jullie op de hoogte.

Het was pas enkele dagen geleden dat ETC het doelwit was van een 51% aanval. Het was toen in eerste instantie nog onduidelijk of het om een opzettelijke aanval ging en er leek geen sprake te zijn van zogeheten double-spend attacks.
Inmiddels is boven water gekomen dat het toch een opzettelijke aanval was en dat er zelfs 807.260 ETC, ter waarde van $5,6 miljoen dubbel gespendeerd waren. Het koste de aanvaller 17,5 bitcoins (BTC), ter waarde van $200.000, om het netwerk tijdelijk over te nemen. Dat meldt Bitquery in een nieuw onderzoek over de eerste aanval op 5 augustus:


Deze nieuwe aanval wordt wellicht door dezelfde person of groep uitgevoerd. Het Twitteraccount van Ethereum Classic vraagt alle exchanges en mining-pools om de bevestigingstijden op alle transacties aanzienlijk te verhogen.


Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, zegt dat ETC moet overschakelen naar een Proof-of-Stake (PoS) protocol net als Ethereum dat gaat doen. ETC-ontwikkelaar Yaz Khoury meldt dat er momenteel meer interesse is om ETC over te schakelen naar het SHA3 standaard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie