Kevin Schijven Kevin Schijven
14/11/2021 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2021 14:30

Ethereum DeFi platform Cream Finance crasht na nieuws omtrent hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum DeFi platform Cream Finance crasht na nieuws omtrent hack

Foto: leksiv/Shutterstock

De koers van Cream Finance (CREAM), een decentralized finance (DeFi) project op Ethereum (ETH), stortte gisteren weer in. Het was zelfs de tweede crash in minder dan een maand.

De eerste crash vond eind oktober plaats, toen werd namelijk het DeFi platform gehackt. De hackers hadden maar liefst $130 miljoen aan verschillende cryptocurrencies gestolen, voornamelijk CREAM tokens, maar ook bijvoorbeeld ether. Het was zelfs alweer de derde keer dat het plaform dit jaar werd gehackt.

Gisteren stortte de koers wederom in, maar nu omdat het platform de slachtoffers van de hack wilde compenseren. Cream kondigde gisteren aan dat het 1,45 miljoen CREAM tokens gaat uitdelen aan slachtoffers als schadevergoeding. Dat gaat het platform doen door nieuwe tokens aan te maken.

Het is echter gelijk een enorme vergroting van het aanbod, het project heeft namelijk maar zo’n 700.000 tokens in circulatie. De kans leek dus al groot dat dit een negatieve impact zou hebben op de koers.

Dat zagen we dan ook vervolgens gelijk gebeuren. De CREAM token crashte van $88 naar $55, een daling van maar liefst 37,5% binnen 2 uur. Eind oktober daalde de koers al van $154 naar $100, een daling van 35%. Dat betekent dat de koers zelfs 64% van zijn waarde heeft verloren sinds eind oktober.

Het helpt wellicht ook niet dat investeerders nu in CREAM worden gecompenseerd terwijl ook grotere crypto als ether werden gestolen. Toch zeggen sommige mensen dat de gedupeerden blij moeten zijn dat ze überhaupt compensatie ontvangen, dat is namelijk niet gebruikelijk.

Meerdere DeFi projecten waren dit jaar al het doelwit van dergelijke flash loan attacks. Het is dan ook een nieuw opkomende markt waar veel projecten nog kinderziektes bevatten en de onderliggende code gevoelig is voor misbruik. Ook zijn de producten vaak niet geauditeerd.

Desondanks blijft deze markt hard groeien. Volgens DeFiLlama werd onlangs een nieuw record bereikt van maar liefst $275 miljard total value locked (TVL), oftewel vergrendeld, in DeFi projecten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie