Kevin Schijven Kevin Schijven
28/10/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2021 19:01

Ethereum DeFi platform CREAM Finance weer gehackt, hoeveel is buitgemaakt?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum DeFi platform CREAM Finance weer gehackt, hoeveel is buitgemaakt

Foto: leksiv/Shutterstock

Cream Finance, een decentralized finance (DeFi) platform op Ethereum (ETH), is weer gehackt. De hacker is met maar liefst $130 miljoen aan cryptocurrencies ervandoor. Dat bevestigt het DeFi project op 27 oktober via Twitter:

Het gaat wederom om een zogenaamde “flash loan attack.” Vooral cream (CREAM) tokens werden ditmaal gestolen, meldt analysebedrijf PeckShield, die gisterenavond het voorval als eerste aankaartte.

Naast CREAM werden ook de volgende ERC-20 tokens gestolen: sushibar (xSUSHI), wrapped NXM (wNXM), perpetual (PERP) thorchain (RUNE), uniswap (UNI), usd coin (USDC), fei usd (FEI), tether (USDT), gnosis (GNO), ftx token (FTT), yield guild (YGG) en defi pulse index (DPI).

Cream Finance meldt dat met behulp van de community inmiddels de kwetsbaarheden in de onderliggende code zijn verholpen. Meer informatie over het voorval volgt nog, meldt het project.

Het is alweer de derde keer dit jaar dat Cream Finance is gehackt. In februari werd al $37,5 miljoen aan crypto uit het platform gestolen en in augustus werd nog eens $19 miljoen aan crypto gestolen. Deze $130 miljoen is gelijk ook een van de grootste diefstallen in de DeFi wereld ooit. Het grootste gestolen bedrag uit DeFi vond plaats op Poly Network. Toen stal de hacker maar liefst $600 miljoen aan crypto, maar gaf ze later ook weer allemaal terug.

Desondanks blijft de DeFi markt in een rap tempo groeien. Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat de zogeheten total value locked (TVL), of totaal vergrendelde bedrag, in DeFi projecten op Ethereum, Solana (SOL), Terra (LUNA) en Avalanche (AVAX) nieuwe records had bereikt.

De koers van CREAM ving echter wel een behoorlijke klap gisteren. De koers kelderde van $155 naar $110, een verlies van bijna 30% in een uur, en zakte toen verder naar ongeveer $97. Vanochtend begint CREAM weer iets te stijgen. Misschien vrolijkt de Cream Finance rap van Method Man wat op:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie