Kevin Schijven Kevin Schijven
22/10/2021 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2021 13:02

Waarde in DeFi bereikt nieuwe records op Ethereum, Solana, Terra, Avalanche en in totaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarde in DeFi bereikt nieuwe records op Ethereum, Solana, Terra, Avalanche en in totaal

Na de bitcoin (BTC) koers deze week een nieuwe all-time high (ATH) bereikte, deed ook de koers van ethereum (ETH) dat een dag later. Toch steeg afgelopen week solana (SOL) nog een stuk harder dan de twee grootste cryptocurrencies en komt momenteel ook zeer dicht bij zijn ATH uit.

Dat betekent ook dat de totale hoeveelheid die in decentralized finance (DeFi) producten vaststaat, oftewel de total value locked (TVL), een nieuw record heeft bereikt.

Vorige week bleek uit gegevens van DeFiLlama dat TVL van de gehele DeFi markt voor het eerst boven $200 miljard uitkwam. Het was een groei van maar liefst 20.000% in een jaar. Een week later toont DeFiLlama dat dit bedrag alweer op $241,68 miljard staat, een groei van 20% in maar een week tijd.

Op Ethereum alleen komt de TVL in DeFi momenteel op een record van $162,19 miljard uit, een groei van 15% in een week. Dat is zelfs sneller dan de huidige koersstijging wat aangeeft dat alsnog grote bedragen deze markt binnenstromen.

Solana bereikt vandaag een nieuw record van $12,58 miljard vergrendeld. Terra (LUNA) bereikt vandaag een nieuw record van $10,28 miljard TVL. De DeFi markt op Avalanche (AVAX) ziet momenteel zelfs de sterkste groei en komt vandaag op een record van $7,75 miljard uit.

De Binance Smart Chain (BSC) ziet ook weer groei en blijft met $20,82 miljard TVL alsnog het tweede grootste platform voor DeFi projecten. Toch is dat nog ver onder de piek van $32,4 miljard uit medio mei.

De grootste DeFi protocollen zijn nog steeds aave (AAVE), nu met $19,1 miljard TVL, vervolgens curve (CRV) met $17,8 miljard TVL, maker (MKR) met $16,8 miljard en wrapped bitcoin (WBTC) met $14,1 miljard. Lido (LDO) is momenteel het grootse DeFi project op Solana met $9,16 miljard TVL.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie