Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2021 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 17:45

Ethereum (ETH) DeFi project CREAM Finance gehackt, $19 miljoen aan crypto gestolen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) DeFi project CREAM Finance gehackt, $19 miljoen aan crypto gestolen

Foto: leksiv/Shutterstock

Cream Finance, een groot decentralized finance (DeFi) project gericht op het lenen van cryptocurrencies, was vanochtend gehackt. De hacker heeft maar liefst $18,8 miljoen aan crypto gestolen door misbruik van een fout in het programma te maken.

De fout werd geïntroduceerd door de amp (AMP) token en de hacker is met 418 miljoen AMP en 1.308 ethereum (ETH) ervandoor, meldt Cream Finance op 30 augustus. Inmiddels zou het misbruik zijn gestopt door de lening functies op AMP stil te leggen. Er zouden geen andere markten zijn getroffen, zegt Cream:

PeckShield, een blockchain analyse- en beveiligingsbedrijf, meldt dat de hack mogelijk was door een zogeheten ‘re-entrance bug’ die werd geïntroduceerd door AMP. De hacker maakte een zogenaamde flash loan aan, een manier om zeer snel te lenen via DeFi, en stortte vervolgens het geld als onderpand. Daarna leent de hacker de crypto en maakt hij/zij gebruik van de fout om opnieuw een lening af te sluiten en de oorspronkelijke lening te liquideren.

Dit soort taferelen zien we de laatste tijd vaker door de opkomst van de DeFi markt. Er gaan grote bedragen rond in deze markt, maar veel projecten staat nog in de kinderschoenen waardoor af en toe een nieuwe fout wordt ontdekt en gelijk wordt misbruikt door hackers. Het was voor Cream niet de eerste keer dit jaar.

De AMP koers krijgt een behoorlijke klap te verduren vandaag. De koers zakte vanochtend van $0,059 naar $0,048, een daling van 19% terwijl het volume hard stijgt. Langzamerhand lijkt de koers iets te herstellen.

Onlangs had een hacker zelfs meer dan $600 miljoen aan crypto gestolen via het Poly Network. Het was de grootste DeFi hack ooit. Achteraf bleek de hacker wellicht goede intenties te hebben, aangezien hij inmiddels alle gestolen crypto weer heeft teruggestuurd naar Poly.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie