Timo Bult Timo Bult
15/03/2021 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2021 18:01

DeFi platformen getroffen door hack, let goed op wanneer je deze platformen gebruikt!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
DeFi platformen getroffen door hack, let goed op wanneer je deze platformen gebruikt!

Foto: BestForBest/Shutterstock

In ieder geval twee grote Decentralized Finance (DeFi) platforms zijn vandaag getroffen door een zogenaamde DNS spoofing aanval. De hackers hopen met de aanval de private keys en seed phrases van mensen afhandig te maken. De ontwikkelaars van de projecten waarschuwen gebruikers om goed op te letten wanneer zij hun service gebruiken, of adviseren zelfs er even helemaal geen gebruik van te maken.

Op dit moment zijn het Cream Finance en PancakeSwap die getroffen zijn. Beide projecten zijn op de Binance Smart Chain gebaseerd. Binance CEO Changpeng Zhao waarschuwt op Twitter om de projecten even niet te gebruiken:

“Een aantal DeFi-projecten wordt aangevallen door een DNS-kaping. Pancake, Cream, enz. Wees alsjeblieft HEEL ERG voorzichtig en gebruik ze niet totdat ze de situatie hebben hersteld. Help alsjeblieft ook om deze informatie te verspreiden.”

Wat is er aan de hand?

De projecten zijn getroffen door een DNS spoofing aanval. Dit houdt in dat hackers de registratie van de domeinnaam van de website hebben overgenomen. In dit geval werd de bezoeker naar een website gestuurd die precies op de originele website van de twee projecten lijkt.

Het enige wat verschilt is dat wanneer een gebruiker zijn wallet probeert te linken aan het DeFi platform, hij of zij gevraagd wordt om de wallet seed phrase op te geven. Dit is het lijstje met woorden waarmee men een wallet kan herstellen. De seed phrase samen met de private key dienen altijd veilig opgeslagen te worden en NOOIT met iemand anders gedeeld te worden.

Inmiddels lijken de teams van beide projecten erin geslaagd te zijn om de website weer deels terug te winnen.  Zo vraagt de website van PancakeSwap niet meer om een seed phrase. De service lijkt echter nog niet volledig hersteld te zijn. Let dus voor nu extra goed op wanneer je PancakeSwap of Cream gebruikt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie