Kevin Schijven Kevin Schijven
10/08/2021 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 14:39

Grootste DeFi hack ooit: $600 milljoen crypto gestolen via Ethereum, Polygon en Binance Smart Chain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste DeFi hack ooit: $600 milljoen crypto gestolen via Ethereum, Polygon en Binance Smart Chain

Poly Network werd zojuist gehackt voor minstens $611 miljoen aan cryptocurrencies. Het is verreweg de grootste hack in de decentralized finance (DeFi) markt ooit en zelfs een van de grootste diefstallen in de gehele crypto markt ooit.

Poly Network is een cross-chain protocol en verbindt grote blockchain-netwerken met elkaar voor DeFi functionaliteiten. Hierdoor zijn tokens gestolen van minstens drie platformen: Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) en de Binance Smart Chain (BSC). Deze blockchains lijken zelf onaangedaan te zijn, maar andere cross-chain bruggen als O3 hebben bepaalde functionaliteiten voor de zekerheid al stilgelegd:

Onder andere is $611 miljoen aan wrapped bitcoin (WBTC), wrapped ethereum (WETH), tether (USDT) renbtc (RENBTC), dai (DAI), uniswap (UNI), shiba inu (SHIB), fei (FEI), binance coin (BNB) en binance usd (BUSD) gestolen. Daar komt wellicht nog meer bij.

Poly Network pleit miners en cryptocurrency-exchanges om de gestolen crypto te blokkeren en op een zwarte lijst te zetten. De crypto community lijkt vlug in actie te komen. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, zegt dat zijn team zal helpen en ook Jay Hao, CEO van OKEx, meldt dat hij de situatie nauw in de gaten houdt. Paolo Ardoino heeft al $33 miljoen USDT bevroren en dat was blijkbaar net op tijd:

In gerelateerd nieuws publiceerde Reuters toevallig zojuist gegevens van onderzoeksbureau CipherTrace over DeFi diefstal in 2021. $474 miljoen is in 2021 uit DeFi projecten is gestolen, maar daar werd het bovenstaande verhaal nog niet bij opgeteld. Dit zou dus wellicht al $1,1 miljard in totaal kunnen zijn voor 2021.

https://twitter.com/ciphertrace/status/1425088078423732237

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie