Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 14:04

Poly Network hacker heeft sleutel tot gestolen crypto nog niet overhandigd, wil hij dit ‘spel’ doorzetten?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Poly Network hacker heeft sleutel tot gestolen crypto nog niet overhandigd, wil hij dit spel doorzetten

Afgelopen week stal een hacker maar liefst $611 miljoen aan cryptocurrencies van Poly Network, het was de grootste hack ooit in de decentralized finance (DeFi) sector. Uiteindelijk stuurde de hacker alle gestolen crypto terug, buiten $33 miljard aan tether (USDT), want deze werden gelijk bevroren.

Echter blijkt het voorval nu toch nog een staartje te krijgen. De hacker heeft namelijk de laatste sleutel tot het adres waar de gestolen crypto terug werden gestort, blijkbaar nog niet overhandigd aan het Poly Network team.

De hacker communiceerde via berichten gekoppeld aan Ethereum (ETH) transacties en via Etherscan was gisteren de onderstaande reactie te vinden. Deze vertaling is echter moeilijk te lezen, maar dat komt omdat het oorspronkelijke Engels zeer gebrekkig is.

Jullie kennen mij niet. Geld betekent weinig voor mij, sommige mensen worden betaal om te hacken, ik betaal liever voor de plezier. Ik overweeg de beloning aan te nemen voor openbare hackers als zij het Poly Network kunnen hacken. Als Poly niet de denkbeeldige beloning overhandigt, zoals iedereen verwacht, heb ik alsnog genoeg budget om de show door te laten gaan. Enkel grappige gedachten, maar ze komen waarschijnlijk uit. Als je nog steeds verward bent, vraag rijkere vrienden, waar is geld voor?

Ik vertrouw sommige van hun code, ik zou het ontwerp van hun product aanprijzen, maar ik zou nooit het hele Poly team vertrouwen. Mijn enige schuld werd veroorzaakt door vluchtelingen. Al mijn acties zijn bepaald sinds ik de definitieve beslissing heb genomen om eeuwig te zijn. Ik ben een beetje verast dat jullie hen professionele handelaren noemen, kijk maar eens naar hun gespannen en repetitieve woorden. Als Poly echt mijn oorspronkelijke idee had aangenomen, zouden ze zich minder schamen. Ik heb hun verzoek gepubliceerd zodat zij de kans kregen om de winnaar te zijn. Wie denk je dat het spel domineert?”

Aldus de hacker. Zijn Engels is zelfs zo gebrekkig dat het onduidelijk is wat hij of zij überhaupt bedoelt. Suggereert de hacker nou dat hij dit ‘spel’ langer wil uitrekken? En wil hij de beloning van $500.000, die hij eerst afsloeg, nu toch hebben?

In gerelateerd nieuws kondigt Poly aan dat het netwerk weer live is en een nieuw beloningsprogramma heeft opgezet van $500.000:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie