Roy van Krieken Roy van Krieken
19/07/2021 14:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 14:11

Ethereum (ETH) mede-oprichter verlaat de wereld van cryptocurrencies om veiligheidszorgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (EHT) mede-oprichter verlaat de wereld van cryptocurrencies om veiligheidszorgen

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) werd jaren geleden door een groep van acht ontwikkelaars opgestart. Deze groep zou niet intact blijven. Veel van de mensen die aan de basis stonden van ethereum hebben hun eigen projecten opgestart. Charles Hoskinson richtte Cardano (ADA) op en Gavin Wood begon met Polkadot (DOT). Enkele anderen legden hun focus buiten de wereld van cryptocurrencies.

Worldcoin crypto zet nieuwe privacy norm, controle aan gebruikers
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Anthony Di Lorio 

Zo ook Anthony Di Lorio blijkt nu. Hij is klaar met de wereld van crypto en noemt voornamelijk zijn persoonlijke veiligheid als reden. Dit betekent dat Vitalik Buterin de enige overgebleven oprichter van ethereum is die nog actief is bij het blockchain platform.

Volgens Bloomberg is Di Lorio van plan om zijn digitale activa bedrijf Decentral te verkopen en de banden die heeft mij andere crypto bedrijven te verbreken. Hij voelt zichzelf als gevolg van zijn prominente positie binnen de wereld van crypto niet langer veilig.

“Het heeft een risicoprofiel waar ik niet heel enthousiast over ben. Ik voel me niet per se veilig. Ik denk als ik de focus op grotere problemen zou leggen dat ik veiliger zou zijn.”

Sinds 2017 heeft Di Lorio altijd een beveiligingsteam in dienst genomen. Dit team zou hem op al zijn reizen vergezellen. Zijn vermogen wordt op meer dan $1 miljard geschat en werd onder meer door Forbes in het lijstje van rijkste crypto personen geplaatst. Door zijn rol bij ethereum en zijn vermogen werd hij relatief beroemd, hetgeen Di Lorio zelf juist totaal niet op zat te wachten.

Advertentie

Focus op andere zaken

Di Lorio is van origine een web ontwikkelaar. Daarnaast was hij uiteraard een van de oprichters van ethereum en fungeerde hij als chief digital officer van de Toronto Stock Exchange in Canada. Sinds 2016 lag zijn focus voornamelijk op durfkapitaal investeringen en het adviseren van start-ups.

Hij maakt duidelijk dat hij vanaf nu niets meer te maken wil hebben met crypto. Hij gaat dan ook niet meer investeren in blockchain startups. Zijn bedrijf, Decentral, wil hij verkopen voor enkele honderden miljoenen en zal geen bod in de vorm van cryptocurrencies accepteren.

Hij heeft het plan zich te focussen op andere industrieën. Zo heeft hij in een poging om zich met filantropie bezig te houden bij het team van Project Arrow gevoegd. Deze organisatie heeft onder meer het doel om een voertuig zonder uitstoot op de markt te brengen in Canada.

Di Lorio spreekt zich ook uit over het nut van cryptocurrencies. Hij windt er geen doekjes om en stelt dat maar een heel klein percentage van de samenleving baat zal hebben bij crypto. Het is duidelijk dat Di Lorio, ondanks zijn grote expertise, helemaal klaar is met de wereld van cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie