Kevin Schijven Kevin Schijven
28/10/2022 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 09:34

Ethereum en cardano dalen, maar dogecoin begint weer hard te stijgen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Ethereum en cardano dalen, maar dogecoin is alweer hard te stijgen

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De crypto-markt corrigeert na de flinke stijging van de afgelopen dagen en de meeste koersen kleuren weer rood. Toch ziet een beruchte meme coin alweer een opleving met alle hype omtrent de Twitter overname. Desondanks zakt de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies met 2,4% naar $1,02 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin daalt richting $20.000

Bitcoin (BTC) zakte eerste naar $20.600, maakte gisterenavond een kleine duik naar $20.250, en dipt op het moment van schrijven nog iets dieper. De bitcoin koers lijkt momenteel support te zoeken rond $20.100 en staat daarmee vandaag 2,5% in de min.

Advertentie

Ethereum zakt, cardano zakt harder

Ethereum (ETH) steeg harder dan bitcoin deze week, maar daalt nu ook iets harder. De ETH koers zoekt momenteel support op rond $1.500 en staat daarmee al 3,2% in de min.

Cardano (ADA) is vandaag de grootste verliezer uit de top 10 grootste crypto. ADA zakt vanochtend naar $0,38 en staat daarmee maar liefst 5,3% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin begint weer fors te stijgen

Dogecoin (DOGE) corrigeerde in eerste instantie het hardst gedurende de nacht, maar is op het moment van schrijven alweer fors aan het stijgen. DOGE dipte even naar $0,73, maar duwt momenteel alweer tegen weerstand aan rond $0,8.

Dat is een stijging van 6,5% in de afgelopen paar uur. Daarmee staat DOGE toch weer 4% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Twitter overname door Elon Musk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Osmosis sterkste stijger crypto top 100

Toch is DOGE niet de hardste stijger vandaag in de top 100. Die eer gaat naar osmosis (OSMO) die maar liefst 33% in de plus staat vandaag en op $1,73 uitkomt. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de aankondiging over een notering op Binance.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie