Timo Bult Timo Bult
15/08/2020 18:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2020 18:32

Ethereum (ETH) 2.0 testnet crasht na probleem met een van de clients

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 2.0 testnet crasht na probleem met een van de clients

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum 2.0 testnet is gecrasht door een bug in een van de clients. Dit meldt crypto-nieuwswebsite Trustnodes op basis van on-chain gegevens en reacties van ontwikkelaars.
Het ETH 2.0 Medalla testnet is naar aller waarschijnlijkheid de laatste stap voor de mainnet-lancering van de nieuwe versie van het Ethereum (ETH) netwerk. Het testnet werd begin augustus gelanceerd.
Na lancering kreeg het te maken met problemen omtrent de ‘block finality.’ Door de te lage participatiegraad kwam de finaliteit van transacties in gevaar, een significant probleem voor een blockchain-netwerk. De problemen toen werden echter al vrij snel opgelost waarna het testnet voortvarend draaide.

Bug in client zorgt voor nieuwe problemen

Aangezien het Ethereum-netwerk op verschillende clients draait is het van belang dat elke client goed draait. Een van de clients is Prysm en doordat deze client als enige een duidelijke uitleg had over hoe de client geïnstalleerd kon worden om mee te doen aan het testnet, heeft Prysm de meeste gebruikers.
Gisteren stuitte Prysm echter op een probleem omtrent de tijdssynchronisatie. De tijd die de client hanteerde sprong plotseling vier uur in de toekomst. En dit zorgde ervoor dat alle gebruikers van Prysm niet meer deel konden nemen aan het netwerk.
Aangezien Prysm de overgrote meerderheid van de deelnemers had, ligt het netwerk nu stil. Sinds het uitvallen van Prysm zijn er geen blocks meer gefinaliseerd en dus dienen gebruikers over te stappen naar andere clients, iets wat sowieso aan te raden is. In ETH 2.0 worden gebruikers financieel gestimuleerd om kleinere clients te gebruiken om dit soort problemen te voorkomen.
Op dit moment wordt een complex process geactiveerd dat het netwerk opnieuw in balans moet brengen. Dit zou het probleem ergens in de komende dagen moeten verhelpen. Aangezien het om een testnet gaat, en er dus geen echte ETH bij betrokken is, is er geen man overboord. Testnets zijn ervoor bedoeld om bugs eruit te filteren en dergelijke problemen op het uiteindelijk mainnet te voorkomen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie