Timo Bult Timo Bult
04/08/2020 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2020 16:05

Ethereum 2.0's laatste testnet gelanceerd, maar stuit direct op een probleem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0's laatste testnet gelanceerd, maar stuit direct op een probleem

Foto: leksiv/Shutterstock

Het nieuwste en hoogstwaarschijnlijk laatste Ethereum 2.0 testnet is vandaag officieel gelanceerd. Het testnet, Medalla genaamd, is nu volledig operationeel, al ging dat niet volledig van het leien dakje.
Het netwerk werd rond 14:00 Nederlandse tijd gelanceerd. Al gauw werd echter duidelijk dat het testnet mogelijk met een serieus probleem te maken zou krijgen. De participatiegraad was namelijk slechts 57%, iets wat de zogenaamde ‘block finality‘ in gevaar zou brengen.
Een participatiegraad van 57% betekent dat slechts 57% van de stakers ook daadwerkelijk de benodigde software draait om transacties te valideren. Ethereum 2.0 draait op een proof-of-stake protocol, wat inhoudt dat gebruikers hun ETH kunnen staken, of vastzetten, waarna zij transacties mogen goedkeuren en daarvoor beloond worden.
Zodra er niet genoeg validators, gebruikers die ETH staken, zijn dan kan de block finality in gevaar komen. Op dat moment kan de finaliteit van transacties niet gegarandeerd worden, een significant probleem.
Een deel van de problemen leek te komen door de Nimbus en Lodestar clients. Zij zouden problemen hebben ondervonden met het nieuwe testnet. Inmiddels lijken de problemen alweer verholpen te zijn en heeft Medalla de benodigde finaliteit bereikt:

“Het Medalla eth2 testnet heeft nu een consistente finaliteit! Dit is een enorme inspanning, met 5 afzonderlijke client-implementaties bij lancering #eth2 #Ethereum.”


Medalla markeert naar aller waarschijnlijkheid de laatste stap richting de volledige mainnet lancering van ETH 2.0. Mocht alles zonder problemen verlopen dan zou de lancering over ongeveer drie maanden plaats kunnen gaan vinden.
De ethereum koers doet het ondertussen behoorlijk goed en nadert zelfs de $400. Het lijkt er dus op dat veel investeerders veel verwachten van de komende update. Uit data blijkt daarnaast dan 90% van de ETH-houders in de plus staat. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie