Rico Engelbarts
04/08/2020 09:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2020 09:22

90% van ethereum (ETH) bezitters staat in de plus, aldus analist

icon-altcoins
Altcoin nieuws
90% van ethereum (ETH) bezitters staat in de plus, aldus analist

Volgens data van Glassnode blijkt dat meer dan 90% van de mensen die ethereum (ETH) bezitten hun ETH op een lagere prijs gekocht dan de huidige ETH koers. De cryptocurrency steeg van $110 in maart naar een nieuwe twee jaarlijkse high van bijna $415. De vorige keer dat er zo veel investeerders in de plus stonden was tijdens de bullmarkt van ongeveer twee jaar terug.
“Meer dan 90% van het huidige aanbod van ETH wordt nu beschouwd als “in the money” ofwel winstgevend,” aldus Anthony Sassano, mede-oprichter van Ethereum resource platform EthHub. Sassano zei dat hij op basis van data van Into The Block op het percentage was gekomen en dat de prijs naar volume is gewogen, wat betekent dat de gemiddelde prijs waarvoor een effect gedurende de dag is verhandeld, gebaseerd op het volume en de prijs, is berekend.
De grafiek laat zien dat er maar weinig mensen over zijn die gekocht hebben op de all-time high rond de $1000, en deze coins nog in bezit hebben.
“Je kunt zien dat veel ETH ofwel op de dieptepunten is gekocht of sinds het ontstaan ​​ervan is vastgehouden zonder te worden verkocht”, zei Sassano.


De toenemende populariteit van decentralized finance (DeFi) is ook een factor die de koers van ethereum omhoog duwt. Door de mogelijkheid te staken en je coins uit te lenen krijgen gebruikers de kans om gemakkelijker beschikking te hebben tot geld en hoge rentes, evenals andere non-custodial financiële instrumenten. Hierdoor zag ook de market cap voor DeFi tokens een stijging naar de $8 miljard. Het totale bedrag dat vaststaat in DeFi smart contracts is nu meer dan $4 miljard.
Daarnaast zal de Ethereum blockchain ook nog een grote update krijgen, Ethereum 2.0, die is ontworpen om de schaalbaarheid de komende maanden te vergroten. Daarnaast zal er de overstap plaatsvinden van het proof-of-work protocol naar het proof-of-stake protocol.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie