Timo Bult Timo Bult
02/08/2020 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2020 08:01

Bitcoin (BTC) stort na bereiken $12.000 volledig in elkaar, ethereum (ETH) treft hetzelfde lot

Nieuws
Bitcoin (BTC) stort na bereiken $12.000 volledig in elkaar, ethereum (ETH) treft hetzelfde lot

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De dag begon vandaag met een knaller voor veel bitcoin (BTC) investeerders. De bitcoin koers zakte namelijk volledig in elkaar op het moment dat BTC de $12.000 doorkruiste. Binnen enkele minuten tijd verloor bitcoin ongeveer $1.500 in waarde. Eenzelfde duikvlucht was bij ethereum (ETH) en veel andere altcoins waar te nemen.

Bitcoin (BTC) onderuit na bereiken nieuwe yearly high

Het weekend begon nog zo goed met de bitcoin koers die door de $11.300 heen kon breken. In de loop van het weekend kon bitcoin flink stijgen en bereikte zodoende vanochtend rond 6 uur een nieuwe yearly high van $12.134 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Verder dan dat kwam het helaas niet. De BTC koers begon namelijk na door de $12.000 heen te zijn gebroken aan een duikvlucht van jewelste. Binnen zes minuten tijd daalde de bitcoin prijs terug naar een low van $10.546. Dat is een waardedaling van $1.588 in slechts zes minuten tijd!
Waar de daling precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk maar het komt waarschijnlijk door een kettingreacties aan liquidaties in combinatie met een lage liquiditeit vanwege het feit dat het weekend is. In totaal werden er $1 miljard aan bitcoin futurescontracten geliquideerd.
Bitcoin is gelukkig wel weer wat opgeveerd na de crash. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.361 op Coinbase. De support bij $11.300 is daarom voor nu belangrijk om in de gaten te houden. Vooralsnog blijven verdere dalingen dus uit.

Ethereum (ETH) ook onderuit

Zoals vaker te zien op de cryptomarkt trok bitcoin een aantal altcoins met zich mee naar beneden. Ethereum is daar een van. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie bereikte aanvankelijk nog een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $415, maar ging vervolgens onderuit. ETH zakte terug naar een low van $325,75 op Coinbase. Ook ethereum kan weer enigszins herstellen. De altcoin wordt op dit moment voor een prijs van $381 verhandeld.
Een opvallende stijger is op dit moment ripple (XRP). Terwijl ook XRP een flinke dip zag, was deze lang niet zo heftig als die van bitcoin en ethereum. XRP is op dit moment zelfs de grootste stijger van de top 20 en staat 6,8 procent in het groen. XRP is nu $0,2832 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie