Timo Bult Timo Bult
01/08/2020 08:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2020 08:17

Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vestigt nieuwe recordprijs voor 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vestigt nieuwe recordprijs voor 2020

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen hikte de bitcoin (BTC) koers tegen de $11.300 aan. Vanochtend vroeg lukte het de bulls dan toch eindelijk om bitcoin door deze weerstandszone heen te breken! BTC is daarnaast niet de enige die in de plus staat, een aantal altcoins zien namelijk ook grote stijgingen.

Bitcoin (BTC) door de $11.300

De bitcoin koers begon op 20 juli aan een stijging die uiteindelijk werd afgestopt bij $11.300. Sinds 27 juli handelde bitcoin hieronder en testte het dit prijsniveau zo’n drie keer. Wel vormde het steeds iets hogere lows.
Gisteren aan het eind van de middag piekte bitcoin op $11.460 waarmee een uitbraak boven de $11.300 steeds waarschijnlijker werd. De BTC koers stuiterde uiteindelijk twee keer op $11.300 waarmee de support in dit gebied bevestigd werd.
Vanochtend vroeg, rond 4 uur, begon bitcoin aan een nieuwe daling die de koers naar een nieuw hoogtepunt voor 2020 zou brengen. De high van deze opwaartse beweging werd bij $11.761 neergezet, een prijsniveau dat voor het laatst in augustus 2019 werd gezien.
Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor een prijs van $11.704 op cryptocurrency-exchange Coinbase en is dus weer iets teruggezakt vanaf de eerdergenoemde high. Echter blijft het momentum vooralsnog opwaarts en wellicht zien we dus vandaag nog een nieuwe high voor 2020 bereikt worden.
Op de dagelijkse grafiek bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich al een aantal dagen in het overbought gebied. Dit maakt een retrace of langere periode van zijwaarts handelen steeds aannemelijker. Daarnaast is er op de RSI op de 4-uurs grafiek een bearish divergence te zien.
De grote vraag is dan ook of bitcoin de $12.000 kan bereiken, het eerstvolgende belangrijke weerstandsniveau. Bij $11.300 ligt nu de eerstvolgende support waar bitcoin steun kan vinden in het geval van een correctie.

Ook altcoins flink in de plus

Bitcoin is een van de grotere stijgers binnen de top 10, maar een aantal altcoins zagen de afgelopen 24 uur nog hardere stijgingen. Een daarvan is bitcoin SV (BSV), dat 11 procent in het groen staat en $237,90 waard is.
Ethereum (ETH), de grootste altcoin, staat ook in de plus. ETH lijkt dus verder uit te kunnen breken en staat nu 5,2 procent in de plus. Ethereum is nu $355 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie