Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum 2.0 mainnet lancering nog dit jaar? Laatste stap wordt mogelijk al in augustus gezet

Ethereum 2.0 lijkt binnen handbereik te zijn, het laatste testnet voor de lancering van de upgrade zal namelijk misschien al op 4 augustus gelanceerd worden. Het laatste testnet is een laatste test voordat ETH 2.0 eindelijk het licht ziet.

Ethereum 2.0 is de langverwachte upgraden van Ethereum (ETH). Een van de grootste veranderingen die de tweede iteratie van het netwerk met zich mee zal brengen is de overstap naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Nu minen ethereum miners nog om transacties goed te keuren en aan de blockchain toe te voegen, na de ETH 2.0 upgrade zijn zij niet langer meer nodig.

- Advertentie -

Dan zullen gebruikers namelijk hun ETH kunnen staken, of vastzetten. Een wallet die minimaal 32 ETH staket mag transacties goedkeuren waarvoor de wallet een beloning krijgt. Dit protocol zou vele malen efficiënter en sneller moeten zijn dan het “ouderwetse” Proof-of-Work (PoW).

Ontwikkelaar en lanceringscoördinator Danny Ryan bracht het nieuws over de mogelijke lancering op 4 augustus op Discord naar buiten. Hij schreef:

“Na besprekingen met de client-teams, zal het volgende multi-client testnet (mainnet-configuratie inclusief min. Validatornummers) een minimale genesis-tijd hebben van 4 aug (waarschijnlijk 1 of 2 pm utc),”

Mocht dit laatste testnet inderdaad op 4 augustus lanceren dan kunnen we ook een idee krijgen van wanneer ETH 2.0 het licht zal zien. Ontwikkelaars hebben voorheen altijd gezegd dat een testnet minimaal drie maanden getest moet worden. Mocht het testnet dus zonder al te grote problemen verlopen dan zou het ETH 2.0 mainnet al op 4 november gelanceerd kunnen gaan worden.

De overstap naar PoS is een welkome upgrade voor de Ethereum-community. Het netwerk kampt namelijk op dit moment met congestieproblemen, mede als gevolg van de enorme toenemende populariteit van de decentralized finance (DeFi) sector. Hierdoor stijgen de transactiekosten de pan uit, iets wat volgens ETH medeoprichter Vitalik Buterin de beveiliging van Ethereum kan verslechteren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.223,99 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.223,99 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...