Timo Bult Timo Bult
22/07/2020 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2020 18:48

Ethereum 2.0 mainnet lancering nog dit jaar? Laatste stap wordt mogelijk al in augustus gezet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 mainnet lancering nog dit jaar? Laatste stap wordt mogelijk al in augustus gezet

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum 2.0 lijkt binnen handbereik te zijn, het laatste testnet voor de lancering van de upgrade zal namelijk misschien al op 4 augustus gelanceerd worden. Het laatste testnet is een laatste test voordat ETH 2.0 eindelijk het licht ziet.
Ethereum 2.0 is de langverwachte upgraden van Ethereum (ETH). Een van de grootste veranderingen die de tweede iteratie van het netwerk met zich mee zal brengen is de overstap naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Nu minen ethereum miners nog om transacties goed te keuren en aan de blockchain toe te voegen, na de ETH 2.0 upgrade zijn zij niet langer meer nodig.
Dan zullen gebruikers namelijk hun ETH kunnen staken, of vastzetten. Een wallet die minimaal 32 ETH staket mag transacties goedkeuren waarvoor de wallet een beloning krijgt. Dit protocol zou vele malen efficiënter en sneller moeten zijn dan het “ouderwetse” Proof-of-Work (PoW).
Ontwikkelaar en lanceringscoördinator Danny Ryan bracht het nieuws over de mogelijke lancering op 4 augustus op Discord naar buiten. Hij schreef:

“Na besprekingen met de client-teams, zal het volgende multi-client testnet (mainnet-configuratie inclusief min. Validatornummers) een minimale genesis-tijd hebben van 4 aug (waarschijnlijk 1 of 2 pm utc),”

Mocht dit laatste testnet inderdaad op 4 augustus lanceren dan kunnen we ook een idee krijgen van wanneer ETH 2.0 het licht zal zien. Ontwikkelaars hebben voorheen altijd gezegd dat een testnet minimaal drie maanden getest moet worden. Mocht het testnet dus zonder al te grote problemen verlopen dan zou het ETH 2.0 mainnet al op 4 november gelanceerd kunnen gaan worden.
De overstap naar PoS is een welkome upgrade voor de Ethereum-community. Het netwerk kampt namelijk op dit moment met congestieproblemen, mede als gevolg van de enorme toenemende populariteit van de decentralized finance (DeFi) sector. Hierdoor stijgen de transactiekosten de pan uit, iets wat volgens ETH medeoprichter Vitalik Buterin de beveiliging van Ethereum kan verslechteren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie