Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin: hoge transactiekosten maken netwerk onveilig

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), wil het transactiekostensysteem van de populaire cryptocurrency omgooien. Onlangs kwam naar buiten dat de gas prijs, oftewel de transactiekosten op Ethereum, weer zeer hoog zijn.

Transactie fees liggen momenteel zo hoog als 100 gwei. Buterin maakt zich zorgen hierom, want dit zou het netwerk onveiliger kunnen maken. Hij refereert in zijn tweet naar een paper uit 2016 over de risico’s die hoge transactiekosten met zich mee kunnen brengen.

- Advertentie -

De paper bespreekt een probleem dat kan ontstaan omtrent bitcoin (BTC) wanneer de beloning voor mining omlaag gaat (bijvoorbeeld door een halving) en miners steeds meer leunen om hun verdiensten uit transactiekosten te halen. Volgens de onderzoekers kan dit leiden tot een hoge variantie in de beloningen waardoor miners “egoïstisch” zullen worden en de beloningen proberen te stelen:

Ons belangrijkste inzicht is dat met alleen transactiekosten de variantie van de blockbeloning zeer hoog is vanwege de exponentieel verdeelde blokaankomsttijd, en het aantrekkelijk wordt om een ​​”rijk” blok af te splitsen om de beloningen daarin te stelen.

Buterin stelt de implementatie van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1599 voor om dit probleem aan te pakken op Ethereum. Deze EIP zou de basistarieven van transactiekosten verminderen zodat miners er minder afhankelijk van zijn.

Niet iedereen uit de gemeenschap is hiervan overtuigd. Twitteraar Fernando Nieto bekritiseert de paper waar Buterin naar verwijst en noemt het misleidend. Nick Johnson, oprichter van ENS, vraagt aan Buterin of hij zich geen zorgen maakt over het gebrek aan analyses over EIP-1599. Daarop antwoordt Buterin dat analyses via modellen niet erg handig meer zijn en dat hij het liever op een actief netwerk test:

Ryan Watkins, onderzoeker bij Messari, meldde gisteren nog dat Bitcoin ingehaald is door Ethereum in totaal afgewikkelde transactiewaarde. Buterin was onlangs in elk geval blij dat Ethereum niet het doelwit was van de Twitter hackers.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.393,82 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.393,82 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...