Kevin Schijven Kevin Schijven
22/07/2020 12:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2020 12:44

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin: hoge transactiekosten maken netwerk onveilig

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin: hoge transactiekosten maken netwerk onveilig

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), wil het transactiekostensysteem van de populaire cryptocurrency omgooien. Onlangs kwam naar buiten dat de gas prijs, oftewel de transactiekosten op Ethereum, weer zeer hoog zijn.
Transactie fees liggen momenteel zo hoog als 100 gwei. Buterin maakt zich zorgen hierom, want dit zou het netwerk onveiliger kunnen maken. Hij refereert in zijn tweet naar een paper uit 2016 over de risico’s die hoge transactiekosten met zich mee kunnen brengen.
De paper bespreekt een probleem dat kan ontstaan omtrent bitcoin (BTC) wanneer de beloning voor mining omlaag gaat (bijvoorbeeld door een halving) en miners steeds meer leunen om hun verdiensten uit transactiekosten te halen. Volgens de onderzoekers kan dit leiden tot een hoge variantie in de beloningen waardoor miners “egoïstisch” zullen worden en de beloningen proberen te stelen:

Ons belangrijkste inzicht is dat met alleen transactiekosten de variantie van de blockbeloning zeer hoog is vanwege de exponentieel verdeelde blokaankomsttijd, en het aantrekkelijk wordt om een ​​”rijk” blok af te splitsen om de beloningen daarin te stelen.

Buterin stelt de implementatie van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1599 voor om dit probleem aan te pakken op Ethereum. Deze EIP zou de basistarieven van transactiekosten verminderen zodat miners er minder afhankelijk van zijn.


Niet iedereen uit de gemeenschap is hiervan overtuigd. Twitteraar Fernando Nieto bekritiseert de paper waar Buterin naar verwijst en noemt het misleidend. Nick Johnson, oprichter van ENS, vraagt aan Buterin of hij zich geen zorgen maakt over het gebrek aan analyses over EIP-1599. Daarop antwoordt Buterin dat analyses via modellen niet erg handig meer zijn en dat hij het liever op een actief netwerk test:


Ryan Watkins, onderzoeker bij Messari, meldde gisteren nog dat Bitcoin ingehaald is door Ethereum in totaal afgewikkelde transactiewaarde. Buterin was onlangs in elk geval blij dat Ethereum niet het doelwit was van de Twitter hackers.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie