Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH)-oprichter Buterin opgelucht dat het de Twitter-hackers alleen om bitcoin (BTC) ging

Vitalik Buterin, de Russische ontwikkelaar en oprichter van Ethereum (ETH), heeft iets gezegd over de recente hack van Twitter door oplichters die bitcoin (BTC) probeerden buit te maken.

Buterin zei dat hij eigenlijk wel opgelucht was dat het de hackers alleen ging om geld te verdienen met crypto. Het had volgens Buterin ook veel erger kunnen aflopen dan alleen het stelen van crypto.

- Advertentie -

Vitalik Buterin tweette over de positieve kant van de recente Twitter hack. Zo gaf hij aan dat de hacker(s) er maar met een relatief klein bedrag vandoor zijn gegaan. Zij hadden in plaats van crypto ook persoonlijke data kunnen stelen van deze accounts.

Ze hadden eventueel ook nog de aandelenmarkt of de aankomende presidentiële verkiezingen kunnen beïnvloeden, privé data kunnen lekken naar het darkweb of zelfs een oorlog kunnen starten volgens Vitalik.

“Deze aanval had ernstige schade kunnen aanrichten. Ik ben eigenlijk blij dat een hacker, gemotiveerd door bitcoinwinsten, de aanvalsvector bereikte voordat veel snode actoren die privégegevens wilden lekken, aandelenkoersen manipuleerden, verkiezingen manipuleerden of oorlogen begonnen.”

Misha Lederman van TronWallet reageerde op Buterin en was het eens met zijn mening. Hij gaf daarbij aan dat nu miljoenen mensen hun eerste lesje hebben gekregen in hoe je een Bitcoin scam kunt herkennen. Niet alleen door wat er is gebeurd op Twitter maar ook doordat dit de volle media aandacht kreeg. Andere influencers tweetten dat het aantal keer dat Bitcoin is opgezocht op Google ook flink is gestegen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.231,53 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.231,53 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...