Timo Bult Timo Bult
18/12/2020 10:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2020 10:42

Ethereum (ETH) 2.0 bereikt nieuwe mijlpaal, vertrouwen blijft groeien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) nu al een van de grootste staking netwerken van de crypto-wereld

Foto: leksiv/Shutterstock

Met het eerste deel van Ethereum 2.0 dat onlangs live ging, lijkt de community volop vertrouwen te hebben in de update. In rap tempo is Ethereum 2.0 namelijk uitgegroeid tot een van de grootste staking-netwerken in de crypto-sector.
Zo’n zes weken geleden werd het deposit contract voor ETH 2.0 gelanceerd. ETH-houders konden vanaf dat moment hun ether in dit contract stoppen en beginnen met staken. Dit contract was de eerste belangrijke stap voor de grote update die het Ethereum-netwerk een proof-of-stake (PoS) netwerk zal maken.
Net als bij Bitcoin (BTC) doen miners nu nog het zware werk. Zij verwerken transacties door ingewikkelde rekensommen op te lossen en krijgen hiervoor vervolgens een beloning. De nieuwe versie van Ethereum laat gebruikers hun ether vastzetten in het netwerk waarna zij transacties mogen verwerken.
In de afgelopen zes weken hebben veel mensen hun ethereum vastgezet in het netwerk, dit terwijl de mogelijkheid om de ETH ook weer op te nemen nog niet bestaat. Kortom, het vertrouwen lijkt er te zijn!
Op dit moment is er meer dan 1,5 miljoen ETH gestaked, wat ongeveer 1,3% van de totale voorraad is en een waarde heeft van $1 miljard. Hiermee is het netwerk het op drie na grootste staking netwerk op basis van total value locked (TVL). 
Op nummer 1 staat Polkadot (DOT). Gebruikers hebben daar $3,4 miljard aan DOT vastgezet. Cardano (ADA) volgt met een TVL van $3,37 miljard.
Dat Ethereum staking zo populair is heeft mogelijk te maken met de beloningen voor stakers. Zij ontvangen namelijk staking rewards van 13,2%. Met de minimale stake van 32 ETH komt dit neer op jaarlijks zo’n $2.700 op basis van de huidige ethereum prijs.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie