Kevin Schijven Kevin Schijven
18/09/2020 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2020 15:44

Ethereum (ETH) breekt de volgende records door lancering van Uniswap token UNI

Nieuws
Ethereum (ETH) breekt de volgende records door lancering van Uniswap token UNI

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) miners zagen op donderdag een recordhoeveelheid aan inkomsten. Volgens gegevens van Etherscan werd op 17 september 42.763 ETH verdiend aan transactiekosten door miners, ter waarde van maar liefst $16,5 miljoen.
Verder blijkt uit gegevens van Etherscan dat het dagelijkse volume gestegen was van bijna 400.000 transacties naar 1,4 miljoen transacties. Ook dat is een all-time high (ATH). Het vorige record lag op 1,35 miljoen en dat was op 4 januari 2018, toen de prijs van ether voorbij de $1.000 schoot.


De reden hiervoor is hoogstwaarschijnlijk de exploderende decentralized finance (DeFi) markt, waarvan de meeste projecten op de Ethereum blockchain draaien. Uniswap, een populaire nieuwe decentralized cryptocurrency-exchange (DEX) en automated market maker (AMM), lanceerde gisteren zijn governance token, genaamd UNI.
Bijna iedereen die ooit een transactie heeft uitgevoerd op Uniswap ontvangt gratis 400 UNI tokens. Op het moment van schrijven is de prijs van UNI gestegen naar ongeveer $5. Dat betekent dat al deze mensen $2.000 ontvangen hebben, en volgens Etherscan gaat het hier om bijna 80.000 adressen die deze tokens al geclaimd hebben.
Volgens DeFi Prime is de totale maandelijkse volume op DEX beurzen voorbij de $15 miljard gestegen in september. In heel augustus lag deze nog onder de $12 miljard, in juli zelfs onder $5 miljard en juni onder $2 miljard. Uniswap was verantwoordelijk voor meer dan 60% van het volume onder DEX beurzen in de afgelopen 24 uur.
Op DeFi Pulse is te zien dat, na een dip begin september, de hoeveelheid tokens dat wordt vergrendeld in DeFi-projecten weer enorm toeneemt. Uniswap zag zelfs een toename van maar liefst 82% in de afgelopen 24 uur en is nu het grootste DeFi-project op de markt met $1,45 miljard aan tokens vergrendeld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie