Timo Bult Timo Bult
01/07/2020 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2020 06:04

Ethereum (ETH) capaciteit dankzij ETH 2.0 mogelijk naar 100.000 transacties per seconde, aldus Buterin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) capaciteit dankzij ETH 2.0 mogelijk naar 100.000 transacties per seconde, aldus Buterin

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) komt zo nu en dan in het nieuws vanwege zogenaamde schalingsproblemen. Grote hoeveelheden transacties worden gedaan waardoor het netwerk verstopt raakt, de transactiekosten stijgen en transacties langer duren. Volgens een van de oprichters van Ethereum, Vitalik Buterin, zullen die problemen echter met de komst van de eerste fase van ETH 2.0 al opgelost worden.
ETH 2.0 is de langverwachte update van het Ethereum-netwerk. Waar miners nu nog transacties oppakken en in blocks stoppen zal deze rol na de update weggelegd zijn voor de validators. Dit zijn partijen die minimaal 32 ETH hebben ‘gestaked,’ of ingezet hebben waardoor zij transacties mogen goedkeuren en verwerken.
Dit zal het netwerk een stuk efficiënter maken doordat miners niet langer complexe problemen hoeven op te lossen. Tot die tijd is het echter nog even doorbijten. De congestieproblemen zorgen namelijk bij de ontwikkelaars voor nogal wat kopzorgen.
Buterin tweette gisteravond dat de schalingsoplossingen die met ETH 2.0 worden geïmplementeerd uiteindelijk kunnen leiden tot een verwerkingscapaciteit van 100.000 transacties per seconde.

ETH2-schaling voor gegevens zal beschikbaar zijn *vóór* ETH2 voor algemene berekeningen. Dit houdt in dat rollups gedurende ten minste een paar jaar het dominante schaalparadigma zullen zijn: eerst ~2-3k TPS met eth1 als gegevenslaag, daarna ~100k TPS met eth2 (fase 1). Pas dienovereenkomstig aan.


De grote vraag blijft natuurlijk wanneer Ethereum eindelijk die eerste fase in gaat waarin het dergelijke prestaties kan laten zien. De upgrade zal in drie fases worden geïmplementeerd waarbij tijdens de eerste fase twee blockchains naast elkaar zullen bestaan, die van eth1 en eth2, zoals Buterin in zijn tweet benoemt. Volgens hem zullen we dus al in de eerste fase, die mogelijk dit jaar al het licht ziet, een flinke toename van de capaciteit gaan zien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie