Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ethereum (ETH) capaciteit dankzij ETH 2.0 mogelijk naar 100.000 transacties per seconde, aldus Buterin

Ethereum (ETH) komt zo nu en dan in het nieuws vanwege zogenaamde schalingsproblemen. Grote hoeveelheden transacties worden gedaan waardoor het netwerk verstopt raakt, de transactiekosten stijgen en transacties langer duren. Volgens een van de oprichters van Ethereum, Vitalik Buterin, zullen die problemen echter met de komst van de eerste fase van ETH 2.0 al opgelost worden.

ETH 2.0 is de langverwachte update van het Ethereum-netwerk. Waar miners nu nog transacties oppakken en in blocks stoppen zal deze rol na de update weggelegd zijn voor de validators. Dit zijn partijen die minimaal 32 ETH hebben ‘gestaked,’ of ingezet hebben waardoor zij transacties mogen goedkeuren en verwerken.

- Advertentie -

Dit zal het netwerk een stuk efficiënter maken doordat miners niet langer complexe problemen hoeven op te lossen. Tot die tijd is het echter nog even doorbijten. De congestieproblemen zorgen namelijk bij de ontwikkelaars voor nogal wat kopzorgen.

Buterin tweette gisteravond dat de schalingsoplossingen die met ETH 2.0 worden geïmplementeerd uiteindelijk kunnen leiden tot een verwerkingscapaciteit van 100.000 transacties per seconde.

ETH2-schaling voor gegevens zal beschikbaar zijn *vóór* ETH2 voor algemene berekeningen. Dit houdt in dat rollups gedurende ten minste een paar jaar het dominante schaalparadigma zullen zijn: eerst ~2-3k TPS met eth1 als gegevenslaag, daarna ~100k TPS met eth2 (fase 1). Pas dienovereenkomstig aan.

De grote vraag blijft natuurlijk wanneer Ethereum eindelijk die eerste fase in gaat waarin het dergelijke prestaties kan laten zien. De upgrade zal in drie fases worden geïmplementeerd waarbij tijdens de eerste fase twee blockchains naast elkaar zullen bestaan, die van eth1 en eth2, zoals Buterin in zijn tweet benoemt. Volgens hem zullen we dus al in de eerste fase, die mogelijk dit jaar al het licht ziet, een flinke toename van de capaciteit gaan zien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.178,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.178,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...