Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Ethereum (ETH) miners belasten netwerk met grote hoeveelheden transacties

Volgens data van Trustnodes overbelasten grote groepen miners het Ethereum (ETH) netwerk met kleine transacties. Het dagelijks volume van ethereum oversteeg daarom ook 1 miljoen transacties door alle spam. Het volume is niet meer zo hoog geweest sinds 2018.

Er zijn pools die aandeel hebben gehad in de transacties. Zo heeft Ethermine ongeveer 13.000 transacties gedaan over een tijdsbestek van 24 uur. Sharkpool en Nanopool hebben ook transacties gedaan. Het gemiddelde bedrag aan fee was op 24 juni rond de $0,75.

- Advertentie -

Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk waarom er zoveel transacties gedaan worden. Momenteel worden er veel transacties gedaan van 0.001 ETH ($0,25). Trustnodes speculeert dat dit met opzet gedaan wordt. De meeste waarde zit dan in de transactie fee.

Trustnode houdt ook rekening met de mogelijkheid dat de hoge transactievolume veroorzaakt wordt doordat de drempel om uitbetaald te worden heel laag ligt. Het kan ook nog zo zijn dat deze transacties wel legitiem zijn. Echter neemt dat niet weg dat het hoge volume momenteel buitensporig is. Het staat gelijk aan twee maanden draaien op volle toeren.

Eerder kwam het netwerk van Ethereum al in de problemen door het hoge volume aan smart contracts. Er kwam veel druk op het netwerk te staan doordat Tether gebruik ging maken van Ethereum. Ook scams als Plustoken en MMM Token hebben het netwerk zwaar belast. Echter bracht de spam ook nog iets positiefs mee. Door de overbelasting kon het spam project Plustokens niet bij zijn tegoeden.

De opstopping op het netwerk is een bekend probleem. Het project Cryptokitties zorgde in 2017 al voor problemen. Het nieuwe project van Ubisoft genaamd Rabbids zou ook nog wel eens voor problemen kunnen gaan zorgen. De game ontwikkelaar wil namelijk een nieuwe token op de markt brengen waarvan alle opbrengsten naar Unicef gaan. Er wordt inmiddels wel aan een oplossing gewerkt om de verstopping te verhelpen. Zo zijn er plannen om de gas prijs te verlagen, het EIP-1559 protocol in werking te stellen of META transacties in te voeren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.318,58 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.210,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.249,24 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.274,93 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.275,18 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...