Timo Bult Timo Bult
18/04/2020 13:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2020 13:02

Ethereum (ETH) community heeft valse hoop, stelt Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) community heeft valse hoop, stelt Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson

Foto: leksiv/Shutterstock

De medeoprichter van Ethereum (ETH) en oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, liet zich tijdens een interview met Cointelegraph kritisch uit over Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin. Volgens hem zou Buterin te weinig ervaring hebben en zou de community valse hoop hebben wat betreft de snelheid van het project.
Hij stelt dat Ethereum zich “met de snelheid van Vitalik” ontwikkelt. Terwijl dit op sommige vlakken positief is, zorgt het op andere vlakken mogelijk voor problemen:

Dus eigenlijk beweegt Ethereum met de snelheid van Vitalik. Dus als hij iets heel goed weet te doen en hij is heel bekwaam geworden in iets, hebben ze er grip op. Maar als je het hebt over onderzoek, wanneer je het hebt over het daadwerkelijk op de markt brengen van een product, dan zijn dit dingen die ervaring vereisen.

Verder stelt Hoskinson dat dit aantoont dat Ethereum eigenlijk Buterins eerste project is. “Hij is nog nooit een onderzoekers of CEO geweest,” aldus Hoskinson. Hij stelt verder dat de roadmaps mogelijk té optimistisch zijn en de community daardoor valse hoop heeft:

Ik denk dat de marketing van Ethereum, ik denk dat de cultuur van Ethereum niet zo goed is in het managen van verwachtingen. Dingen die 5, 10, 20 jaar zullen duren, of ze nu het internet decentraliseren, een nieuwe token-economie creëren of schaalbaarheid willen bereiken, ze zijn erg moeilijk en elk van hen vereist veel hard werken, zowel aan de wetenschappelijke kant als aan de technische kant.

De community zou hierdoor de verwachting hebben dat sommige dingen in maanden of een aantal jaren geregeld zullen zijn, terwijl dit soms wel decennia kan zijn. Hoskinson mag Buterin overigens wel als persoon, zo stelt hij:

Ik denk dat je gelijk hebt dat Vitalik een goede vent is. Ik heb zijn ethiek nooit in twijfel getrokken. Ik heb nooit zijn integriteit of zijn geloof in zijn product of zijn ecosysteem in twijfel getrokken.

Onlangs kon op Crypto Insiders gelezen worden dat Cardano in de maand maart het actiefste blockchain-project was. Het eindigde hiermee boven Ethereum, Stellar en EOS.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie