Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2021 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2021 14:48

Ethereum (ETH) DeFi en NFT tokens nu op Tezos (XTZ) via nieuwe blockchain brug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) DeFi en NFT tokens nu op Tezos (XTZ) via nieuwe blockchain brug

Foto: leksiv/Shutterstock

Bender Labs heeft op 26 april Wrap Protocol gelanceerd; het is een soort brug tussen de blockchains van Ethereum (ETH) en Tezos (XTZ).

Met deze brug is het mogelijk om ERC-20 en ERC-271, de meeste populaire token standaarden op Ethereum, over te zetten naar het ecosysteem van Tezos.

Dit is mogelijk door deze soorten tokens op Ethereum vast te zetten in speciale contracten. Daardoor kan een versie van de token worden gecreëerd die compatibel is met Tezos. Dit proces wordt ook wel “wrapping” genoemd en de token behoudt de waarde van zijn oorspronkelijke versie.

Een bekend voorbeeld hiervan is wrapped bitcoin (WBTC), een ethereum-compatibele versie van bitcoin (BTC). Hiermee kan men bijvoorbeeld bitcoin vastzetten in decentralized finance (DeFi) producten op het netwerk van Ethereum.

Populaire ERC-20 tokens zijn dan ook DeFi-tokens als uniswap (UNI), chainlink (LINK), tether (USDT) en maker (MKR). Via het nieuwe protocol kunnen deze tokens worden gebruikt in het DeFi-ecosysteem van Tezos. ERC-271 tokens zijn zogeheten non-fungible tokens (NFT’s), wat dus betekent dat deze nieuwe opkomende markt nu ook op Tezos arriveert.

Een van de redenen voor dit nieuwe protocol zijn wellicht de momenteel hoge transactiekosten op Ethereum, die een struikelblok zijn voor het netwerk. Daarnaast hanteert Tezos al een proof-of-stake (PoS) protocol terwijl het nog even kan duren voordat Ethereum de overstap naar PoS heeft voltooid.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie