Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/06/2020 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2020 13:04

Ethereum (ETH) DeFi-protocollen zien per dag instroom van $15 miljoen aan ETH

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) DeFi-protocollen zien per dag instroom van $15 miljoen aan ETH

Foto: leksiv/Shutterstock

De afgelopen week werd er gemiddeld per dag $15 miljoen aan ethereum (ETH) vastgezet in Ethereum’s DeFi protocollen. Ter vergelijking, dat is vier keer zoveel als dat er per dag aan ETH wordt gemined.
Aan de hand van data van DeFiPulse.com is te zien dat $500 miljoen verschillende DeFi protocollen in is gestroomd in de afgelopen zeven dagen. Dat is omgerekend zo’n $78 miljoen per dag. Lock-ins waren specifiek op dat moment 461.000, wat gelijk is aan $15.946.071 per dag.
De miners minen gemiddeld ongeveer 15.483 ETH ofwel $3,7 miljoen per dag, dit kan verschillen gebaseerd op de moeilijkheidsgraad van de Ethereum blockchain.  Dit betekent dat gebruikers ongeveer vier keer meer ETH in de DeFi protocollen steken dan dat er per dag aan nieuwe coins wordt uitgegeven.
De reden dat ineens zoveel gebruikers ETH storten in DeFi is simpel, namelijk door de komst van Compound (COMP). Compound is een leningplatform. Hierop kunnen dus coins worden uitgeleend en geleend van andere gebruikers en geeft beloningen aan de leners die hun coins ter beschikking stellen. Dit geeft de gebruikers ook de mogelijkheid coins te lenen op basis van hun onderpand.
Op 23 juni werd Compound het grootste DeFi protocol van Ethereum en verving hiermee Maker (MKR). DeFiPulse geeft aan dat Compound nu bijna $600 miljoen in beheer heeft, dit in vergelijking met de $474 miljoen van Maker.
Op 18 juni heeft Coinbase aangekondigd dat zij COMP stortingen ondersteunen met het oog op het beginnen in handelen via BTC en USDT paren. Deze actie had een enorme impact. De COMP token steeg in slechts drie dagen met 443%, wat gelijk stond aan een stijging van $63,94 naar $347,49.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie