Roy van Krieken Roy van Krieken
27/10/2021 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2021 12:11

Ethereum (ETH) in de toekomst deflatoir? ETH 2.0 op koers om voorraad met -2% te laten krimpen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) in de toekomst deflatoir ETH 2.0 op koers om voorraad met -2% te laten krimpen

Foto: leksiv/Shutterstock

De op-een-na grootste cryptocurrency ethereum (ETH) heeft vooralsnog geen limiet op het maximale aantal tokens dat in omloop kan zijn. Dit terwijl andere cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), wel een harde limiet hebben. Dit zou eventueel de schaarste van ether tokens, en zodoende de prijs, niet ten goede kunnen komen.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ether burning

De ontwikkelaars achter het Ethereum netwerk realiseerden zich enige tijd geleden al deze potentiële tekortkoming van het project. Daarom werd een koers ingezet om in de toekomst deze problemen op te lossen.

Dit werd voor het eerst merkbaar na de lancering van de EIP-1559 update. Deze belangrijke update zorgde er namelijk voor dat er een hoop ether tokens uit de circulatie zouden verdwijnen door deze permanent te vernietigen.

Dit zogeheten ‘burning’ process heeft tot nu toe al enkele miljarden aan ether tokens permanent vernietigd. 

In de toekomst wordt hier echter nog een schepje bovenop gedaan. Dit zal gebeuren wanneer het Ethereum netwerk de transformatie naar Ethereum 2.0 door zal maken. Wanneer dit gebeurt zal het netwerk ook wisselen van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus model.

Advertentie

ETH 2.0

Wanneer deze update doorgevoerd wordt dan zal er niet langer sprake zijn van slechts een beperking van de groei van het aantal ether tokens in circulatie. Vanaf dat moment zal het totale aanbod van ether tokens zelfs mogelijk krimpen. Volgens analisten kan dit zelfs zo’n 2% per jaar zijn.

Dit heeft alles te maken met het nieuwe proof-of-stake consensus model. De beloningen die men krijgt voor het staken zijn simpelweg veel minder dan de beloningen die miners kregen voor het minen van een block.

Voor elk nieuw block na de ETH 2.0 integratie zullen er minder ether tokens gecreëerd worden. Als het gebruik van het Ethereum netwerk min of meer gelijk blijft dan betekent dit dat er aan het einde van het jaar minder ether tokens zullen bestaan dan aan het begin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie