Timo Bult Timo Bult
07/10/2021 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2021 14:08

Ethereum (ETH) ingezet door Duitse autofinancierder: ‘Maakt proces veiliger en sneller’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) ingezet door Duitse autofinancierder Maakt proces veiliger en sneller

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Duitse Auto1 FT gaat Ethereum (ETH) gebruiken om zijn diensten te stroomlijnen. Het bedrijf biedt financiële oplossingen voor autodealers. Auto1 FT is hiermee de eerste autofinancierder van Europa die blockchain inzet voor dit doeleinde.

Smart contracts op Ethereum moeten ervoor zorgen dat er vrijwel geen papierwerk meer nodig is om overeenkomsten met dealers te sluiten. Alles zal via de blockchain worden geregeld, wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Elke door Auto1 FT gefinancierde auto krijgt een eigen smart contract.

Dit zorgt ervoor dat gegevens over de overeenkomst altijd veilig op de blockchain worden opgeslagen. Deze gegevens kunnen door de technologie niet aangepast worden, wat voor extra veiligheid zorgt. Daarnaast maakt het ’t hele financieringsproces voor een auto een stuk efficiënter.  Managing director Taimur André Rashid van Auto1 FI zegt over de stap:

“Onze digitale oplossing brengt enorme efficiëntievoordelen voor autodealers en zet nieuwe standaarden in de mobiliteitsindustrie. Door smart contracts te gebruiken, worden de totale uitgaven en documentatie voor het financieren van een auto tot een minimum beperkt. De verhoogde gegevensbeveiliging naast snellere en goedkopere applicaties zorgt voor een hoge efficiëntie. Fouten of verwarring zijn vrijwel onmogelijk dankzij de blockchain,”

Het gebruik van smart contracts door Auto1 FT is nog een voorbeeld van hoe smart contracts op de blockchain allerlei processen veiliger, sneller en goedkoper kunnen maken.

Ondertussen krijgen steeds meer grote investeerders interesse in ethereum als investering. Zo bleek uit recent verschenen rapport van CryptoCompare dat het vermogen in ethereum dat onder beheer is van grote vermogensbeheerders is toegenomen. Dit terwijl dat van bitcoin (BTC) juist is gedaald. Hierbij zou vooral het Grayscale Ethereum Trust van Grayscale veel interesse wekken.

Ethereum kampt echter nog steeds met hoge transactiekosten. Het netwerk is daarom druk bezig met de overstap naar Ethereum 2.0, dat de problemen op moet gaan lossen. Onlangs werd de eerste update van dit nieuwe netwerk uitgevoerd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie