Timo Bult Timo Bult
22/01/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2021 07:07

Ethereum (ETH) kampt nog steeds met hoge transactiekosten: TRON (TRX) krijgt voorkeur van Tether (USDT)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) kampt nog steeds met hoge transactiekosten TRON (TRX) krijgt voorkeur van Tether (USDT)

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk en daarbij de cryptocurrency ethereum zijn enorm populair. Het netwerk biedt een thuishaven voor de grootste Decentralized Finance (DeFi) projecten en de verwachtingen omtrent de prijs zijn hoog nadat ETH eerder deze week nog een nieuwe all-time high (ATH) neerzette. Die populariteit komt echter met een prijskaartje.
Naarmate meer mensen gebruikmaken van Ethereum neemt de belasting van het netwerk toe. Wil je je transactie snel verwerkt hebben dan dien je in dit geval op te bieden tegen de vele duizenden gebruikers die hetzelfde doel voor ogen hebben. Het gevolg: stijgende transactiekosten.
Vorig jaar september stegen de transactiekosten ook al de pan uit. Toen was het de opstijgende DeFi-markt die ervoor zorgde dat gebruikers veel meer transactiekosten moesten betalen. Volgens Bitinfocharts kwam dit gemiddeld uit op zo’n $14,50 per transactie. Dat record werd echter 10 dagen geleden verbroken.
Toen kwamen de transactiekosten op $16.50 te liggen, weer door een toename in de populariteit van DeFi. Terwijl het toenemende aantal gebruikers natuurlijk goed is voor het netwerk, lopen sommige projecten tegen problemen aan.

Tether (USDT) schuift langzaam naar TRON (TRX)

Tether, het bedrijf achter de grootste en populairste stablecoin tether (USDT), ziet namelijk het volume van zijn stablecoin langzaam naar de TRON (TRX) blockchain schuiven. TRON is een blockchain dat niet afhankelijk is van miners, maar van stakers. Dit Proof-of-Stake (PoS) protocol is veel efficiënter en goedkoper.
Uit data van Coin Metrics gedeeld door Coindesk blijkt dat gedurende de afgelopen weken steeds meer transacties op TRON worden uitgevoerd. TRON heeft nu zelfs het stokje overgenomen van Ethereum. TRON verwerkte namelijk 2 miljoen USDT transacties ten opzichte van Ethereums 1,5 miljoen.
De Ethereum community is hard aan het werk om de problemen op te lossen. Het netwerk zal onder andere overstappen op een PoS-protocol, echter kan de implementatie hiervan nog lange tijd op zich laten wachten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie