Timo Bult Timo Bult
10/03/2021 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2021 14:33

Ethereum (ETH) kan met deze oplossing 100x meer transacties per seconde verwerken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) kan met deze oplossing 100x meer transacties per seconde verwerken

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) en transactiekosten zijn een gevoelig thema voor Ethereum-ontwikkelaars en -gebruikers. De kosten stegen de afgelopen maanden de pan uit, mede door de enorme populariteit van Decentralized Finance (DeFi) projecten die op Ethereum zijn gebouwd. Terwijl Ethereum 2.0 nog wel even op zich zal laten wachten, denkt Vitalik Buterin dat er op de korte termijn een oplossing zal komen voor de schalingsproblemen.

Buterin, een van de oprichters van Ethereum, sprak zich tijdens de podcast van Tim Ferriss uit over de problematiek op het Ethereum-netwerk. Door het enorme aantal transacties is het relatief duur om transacties op het netwerk uit te voeren. Buterin stelt echter dat “Rollups er zeer binnenkort aankomen.” Rollups zijn een layer 2 schalingsoplossing, wat betekent dat ze bovenop het originele netwerk gebouwd zijn.

Rollups is een oplossing die transacties buiten de hoofd-chain opslaat. Deze transacties worden vervolgens “opgerold” in een grote transactie waarmee de hoofd-chain minder belast wordt. Ethereum 2.0, de nieuwe versie van het netwerk, zal op kunnen schalen door middel van sharding, maar dat kan dus nog wel even duren voordat het zover is. Voor de middellange termijn bieden rollups echter een prima uitkomst:

“Het ding om te onthouden is dat als je rollups hebt, maar je hebt geen sharding, je nog steeds 100x factor schaling hebt, toch? Je hebt nog steeds de mogelijkheid om de blockchain ergens tussen de 1.000 en 4.000 transacties per seconde te laten verwerken, afhankelijk van hoe complex deze transacties zijn.”

Rollups zullen volgens Buterin ergens in de komende maand worden uitgerold. Er zijn dus oplossingen voor Ethereum die het netwerk helpen opschalen en zodoende de transactiekosten naar beneden te brengen. Tevens wordt het transactiekostensysteem op de schop gegooid zodra EIP-1559 wordt ingevoerd. Dit zal naar verwachting in juli gebeuren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie