Timo Bult Timo Bult
06/03/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2021 14:04

Oplossing voor Ethereum (ETH) transactiekosten krijgt eindelijk lanceerdatum!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Oplossing voor Ethereum (ETH) transactiekosten krijgt eindelijk lanceerdatum!

Eindelijk is er duidelijkheid voor de Ethereum (ETH) community. Het langverwachte voorstel om het transactiekostensysteem op de schop te gooien heeft eindelijk een lanceerdatum gekregen. EIP-1559 zal middels de London hard fork in juli worden geïmplementeerd!

Zoals je vaker op Crypto Insiders hebt kunnen lezen kampt Ethereum met hoge transactiekosten. Dit komt voornamelijk vanwege de overbelasting van het netwerk en de manier waarop miners nu transacties verwerken. Op dit moment pakken zij namelijk enkel de hoogst geboden transactiekosten die verzenders aan een transactie plakken.

Door de transactiekosten voor miners voorspelbaarder te maken zou het probleem van stijgende transactiekosten opgelost moeten worden. Onder andere Vitalik Buterin, een van de Ethereum-oprichters werkten aan dit voorstel. Maar wat houdt EIP-1559 eigenlijk in?

In grote lijnen komt het erop neer dat het transactiesysteem wordt aangepast. Zo wordt er een basis fee ingesteld die automatisch aangepast wordt naarmate het drukker of rustiger is. Daarnaast kunnen gebruikers die ETH of een ERC-20 token willen versturen ook een fooi aan een transactie meegeven. Dit in combinatie met de basis fee zou ervoor moeten zorgen dat miners efficiënter te werk gaan en de belasting van het netwerk minder wordt.

EIP-1559 kan daarnaast goed uitpakken voor de ETH houders onder ons. De basis fee wordt namelijk direct vernietigd. Dit houdt in dat de ETH in circulatie kleiner wordt en de waarde van ETH in principe kan gaan stijgen.

Tijdens de Core Developers Call gisteren werd duidelijk dat er geen bezwaren meer zijn onder de ontwikkelaars. Hiermee zal EIP-1559 in juli worden geïmplementeerd!

Miners zijn een stuk minder blij met de ontwikkeling. Geschat wordt dat het inkomen van miners met 50% zal dalen. Er wordt zelfs gedreigd met een hard fork door een groep miners. Dit betekent dat Ethereum in tweeën opsplitst zoals bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) dat jaren geleden deden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie