Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) koers breekt weer uit, staat nu in de top 200...

Ethereum (ETH) koers breekt weer uit, staat nu in de top 200 grootste activa qua marktkapitalisatie

- Advertentie -

Sinds de aankondiging van de lanceerdatum van Ethereum 2.0 kleurt de gehele cryptocurrency markt groen. Op 4 november, toen het deposit contract voor ETH 2.0 lanceerde, stond de ether-prijs nog op $380. Afgelopen nacht brak de koers van ether (ETH) wederom uit, en op het moment van schrijven ligt de prijs rond $460, een toename van 21% in minder dan 3 dagen.

Daardoor staat de totale marktkapitalisatie van ether nu op $52,3 miljard, wat betekent dat de cryptocurrency nu op de lijst van de top 200 grootste activa staat. Dat blijkt uit gegevens van Asset Dash. Ethereum heeft onlangs Volkswagen en Spotify ingehaald. Ook Twitter, EA, Ebay en Vodafone blijven achter.

Bitcoin (BTC) heeft inmiddels een marktkapitalisatie van $287,8 miljard bereikt en staat hiermee zelfs op de 21e plaats. Square, het betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, dat onlangs $50 miljoen in bitcoin stak staat op nummer 101.

Apple is verreweg het grootst met een marktkapitalisatie van maar liefst $2 biljoen. Apple werd van de zomer het eerste bedrijf dat door de $2 biljoen brak, het was twee jaar geleden ook het eerste bedrijf dat door de $1 biljoen brak. Daarna volgen Microsoft met $1,7 biljoen, Amazon met $1,6 biljoen en Alphabet A (Google) met $1,2 biljoen.

Na Ethereum zijn Tether (USDT), een stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD), en XRP (XRP) de volgende twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Op AssetDash staan deze twee cryptocurrencies vermeld op plaats 540 en 724.

Ethereum maakt binnenkort de overstap naar een proof-of-stake (PoS) systeem waarmee het netwerk staking introduceert, het vastzetten van tokens. Oprichter Vitalik Buterin had onlangs al $1,4 miljoen aan ETH vastgezet.

De koers van ether ziet er momenteel zeer bullish uit. Volgens een recente koersanalyse van Crypto Insider John van Meer zou de prijs van ether zelfs uitkunnen breken richting $800.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.097,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.142,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.161,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.203,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.379,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...