Kevin Schijven Kevin Schijven
08/10/2020 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2020 14:39

Square van Twitter CEO Jack Dorsey investeert plotseling $50 miljoen in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Square van Twitter CEO Jack Dorsey investeert plotseling $50 miljoen in bitcoin (BTC)

Square, het betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft zojuist 4.709 bitcoins (BTC) ter waarde van $50 miljoen heeft gekocht. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht op 8 oktober.

Square gelooft dat cryptocurrency een instrument is van economische emancipatie en een manier biedt voor de wereld om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem.

Aldus het persbericht. Square meldt dat deze investering van $50 miljoen staat voor ongeveer 1% van het totale activa van het bedrijf. Amrita Ahuja, CFO van Square, zegt het volgende erover:

Wij geloven dat bitcoin het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden. Naarmate de adoptie toeneemt, willen we op een gedisciplineerde manier leren en deelnemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze investering een stap in die reis.

Anthony ‘Pomp’ Pompliano van Morgan Creek Digital en Mike Novogratz van Galaxy Digital hebben al enthousiast gereageerd op het nieuws:


Het bovenstaande verhaal volgt na het grote nieuws uit augustus toen MicroStrategy, een beursgenoteerd miljardenbedrijf, aankondigde $250 miljoen in bitcoin te steken. Een maand later kocht het bedrijf wederom $175 miljoen aan bitcoins.
Het is van Jack Dorsey al langer bekend dat hij een groot fan is van bitcoin. Onlangs verweet hij cryptocurrency-exchange Coinbase nog dat het bedrijf niet in de geest van bitcoin handelde dat “direct activisme is tegen het huidige niet-verifieerbare en exclusieve financiële systeem dat een groot deel van onze samenleving negatief beïnvloedt.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie