Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) koers stevent af op hoogste punt in zeven maanden

Ethereum (ETH) koers stevent af op hoogste punt in zeven maanden

Na een kleine correctie lijkt de markt voor cryptocurrencies weer groen te kleuren. Ethereum (ETH), die het sowieso al goed deed jaar, lijkt het voortouw te nemen en bereikt daarmee haar hoogste koerswaarde in zeven maanden.

De cryptocurrency-markt is in de afgelopen 24 uur bijna $20 miljard gegroeid, waarmee de marktkapitalisatie van de gehele markt bijna $300 miljard is geworden; een hoogtepunt van de afgelopen zes maanden.

- Advertentie -

De grootste altcoin corrigeerde kort tot ongeveer $217, maar bleef daar niet lang hangen. De koers van ETH steeg naar het vorig hoogtepunt op $230 en vervolgens naar een nieuw hoogtepunt net onder de $250. De laatste keer dat ethereum dit prijsniveau zag, in juli 2019, kelderde de koers vervolgens naar $120 in december.

De eerstvolgende weerstand op de weg naar boven zit rond de $270 en daarboven lijkt de weg volgens analisten naar $300 open. Analisten spreken ook van een golden cross die zich vormt als een snelle moving average (MA) kruist boven een een tragere MA. Vaak wordt gedoeld op de 50-dagen MA en de 200-dagen MA. Dit gebeurde afgelopen week al en werd vervolgens bevestigd door meer bullish momentum. Mocht de markt nou corrigeren, wat niet aannemelijk lijkt op de korte termijn, dan zou ETH terug kunnen dalen naar het support-niveau op $190.

Fundamentele voortgang

Gisteren berichtten we er al over, een recent onderzoeksrapport van Reuters suggereert dat de Amerikaanse bank JPMorgan overweegt om haar blockchain-afdeling Quorum te fuseren met ConsenSys van Ethereum.

Quorum is gebouwd op de blockchain van Ethereum dus een mogelijke samenwerking of fusie is niet vergezocht. Het rapport geeft verder aan dat de fusie hoogstwaarschijnlijk binnen een half jaar wordt aangekondigd. De verwachting is dat, als de fusie zich voltrekt, JPMorgan flink zal investeren in het ecosysteem van Ethereum; een gebeurtenis die waarschijnlijk flink bullish.

Meekletsen over de koersen en ontwikkelingen van projecten? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.587,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.653,65 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.659,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.661,99 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.