Kevin Schijven Kevin Schijven
12/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2020 07:00

JPMorgan mogelijk in gesprek om Quorum te fuseren met ConsenSys

icon-altcoins
Altcoin nieuws
JPMorgan mogelijk in gesprek om Quorum te fuseren met ConsenSys

Uit berichtgeving van Reuters blijkt dat de blockchain-afdeling van JPMorgan, Quorum, en ConsenSys van Ethereum een fusie overwegen. Dit zou het geval zijn volgens een aantal mensen die betrokken zijn bij het project.
Het onderzoeksrapport uit het bericht van Reuters geeft aan dat de deal tussen de bankgigant en het blockchain-bedrijf, dat is opgericht door Ethereum mede-oprichter Joseph Lubin, hoogstwaarschijnlijk in het komend half jaar zal worden aangekondigd. Quorum is een op Ethereum gebouwd open source blockchain-platform voor zakelijk gebruik.
Momenteel heeft JPMorgan 25 man werken op haar blockchain-afdeling Quorum en de JPM Coin, de stablecoin van JPMorgan waarmee instant payments verricht tussen institutionele bankrekeningen, draait op het systeem van Quorum. Op dit moment is het nog onduidelijk of het team van Quorum zich bij het team van ConsenSys zal voegen, wat de financiële details van de deal zijn en of de deal überhaupt formeel rond is.
Het rapport vertelt:

Een fusie met ConsenSys leek de beste keus gezien beide organisaties met ethereum werken en eerder aan gezamenlijke initiatieven hebben gewerkt.

Met de fusie zal Quorum haar software-tak kunnen laten groeien.
In mei 2019 ging JPMorgan nog een samenwerking aan met Microsoft Azure om Quorum een boost te geven. Middels de samenwerking kregen teams toegang tot schrijf- en test-tools voor blockchain-code. Dit werd gemanaged via Azure Cloud.
JPMorgan gebruikt Quorum niet alleen voor de JPM Coin, maar ook voor haar Interbank Information Network – een peer-to-peer banknetwerk waarmee informatie real-time kan worden uitgewisseld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie