Timo Bult Timo Bult
21/10/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2020 06:01

Ethereum (ETH) lijkt nu toch echt dichtbij te zijn, blijkt uit blogpost ontwikkelaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) lijkt nu toch echt dichtbij te zijn, blijkt uit blogpost ontwikkelaar

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) 2.0 komt steeds dichterbij. De langverwachte upgrade van het Ethereum-netwerk zal in verschillende stappen plaatsvinden. Terwijl we het tot nu toe nog moesten doen met testnets waar de update getest kon worden, lijkt de lancering van het eerste stukje échte ETH 2.0 dichtbij te zijn.
In een blogpost meldt Ben Edgington, een ontwikkelaar van softwarebedrijf ConsenSys, dat de lancering van de “ETH 2.0 Beacon chain genesis” binnen de komende zes tot acht weken plaats kan gaan vinden. De komende dagen wordt de eerste belangrijke stap gezet in voorbereiding op het genesis block, het allereerste block.
In zijn blogpost schreef Edgington:

“Zoals ik het begrijp, zijn we klaar om te gaan: depositocontract in de komende dagen; beacon chain genesis 6-8 weken later.”

Hierbij moet overigens wel gezegd worden dat het niet om een officiële aankondiging gaat. Het kan dus zo zijn dat de lancering alsnog wordt uitgesteld. Wel maakte Edgington nog een aantal andere details bekend die van belang zijn.
Gezien de voorgaande testnets niet helemaal vloeiend verliepen zijn er wat aanpassingen gemaakt. Het Medalla testnet ziet te weinig participatie waardoor de finaliteit van blocks niet behaald wordt. Dit houdt in principe in dat blocks niet verwerkt worden.
In de “v1.0.0 release candidate 0” versie zullen de penalties verviervoudigd worden. Penalties zijn in principe boetes voor nodes die offline gaan. Dit zou ervoor moeten zorgen dat nodes minder snel offline gaan zoals dat tijdens het Medalla testnet te vaak gebeurde.
Daarnaast wordt het smart contract gelanceerd waarmee men ETH uit de 1.0 versie van het netwerk om kan zetten naar ETH 2.0. De ontwikkelaar waarschuwt de lezers nog geen ETH in een contract te stoppen. Er zouden namelijk veel neppe versies bestaan waardoor je je ETH voor altijd kwijtraakt.
Ten slotte stelt de ontwikkelaar dat het nu toch echt tijd wordt voor het echte werk. Volgens hem zijn mensen een beetje klaar met testnets en is het nu tijd om de volgende stap te zetten. “We moeten Phase 0 zo snel mogelijk lanceren,” aldus Edgington.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie