Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) lijkt nu toch echt dichtbij te zijn, blijkt uit blogpost...

Ethereum (ETH) lijkt nu toch echt dichtbij te zijn, blijkt uit blogpost ontwikkelaar

- Advertentie -

Ethereum (ETH) 2.0 komt steeds dichterbij. De langverwachte upgrade van het Ethereum-netwerk zal in verschillende stappen plaatsvinden. Terwijl we het tot nu toe nog moesten doen met testnets waar de update getest kon worden, lijkt de lancering van het eerste stukje échte ETH 2.0 dichtbij te zijn.

In een blogpost meldt Ben Edgington, een ontwikkelaar van softwarebedrijf ConsenSys, dat de lancering van de “ETH 2.0 Beacon chain genesis” binnen de komende zes tot acht weken plaats kan gaan vinden. De komende dagen wordt de eerste belangrijke stap gezet in voorbereiding op het genesis block, het allereerste block.

In zijn blogpost schreef Edgington:

“Zoals ik het begrijp, zijn we klaar om te gaan: depositocontract in de komende dagen; beacon chain genesis 6-8 weken later.”

Hierbij moet overigens wel gezegd worden dat het niet om een officiële aankondiging gaat. Het kan dus zo zijn dat de lancering alsnog wordt uitgesteld. Wel maakte Edgington nog een aantal andere details bekend die van belang zijn.

Gezien de voorgaande testnets niet helemaal vloeiend verliepen zijn er wat aanpassingen gemaakt. Het Medalla testnet ziet te weinig participatie waardoor de finaliteit van blocks niet behaald wordt. Dit houdt in principe in dat blocks niet verwerkt worden.

In de “v1.0.0 release candidate 0” versie zullen de penalties verviervoudigd worden. Penalties zijn in principe boetes voor nodes die offline gaan. Dit zou ervoor moeten zorgen dat nodes minder snel offline gaan zoals dat tijdens het Medalla testnet te vaak gebeurde.

Daarnaast wordt het smart contract gelanceerd waarmee men ETH uit de 1.0 versie van het netwerk om kan zetten naar ETH 2.0. De ontwikkelaar waarschuwt de lezers nog geen ETH in een contract te stoppen. Er zouden namelijk veel neppe versies bestaan waardoor je je ETH voor altijd kwijtraakt.

Ten slotte stelt de ontwikkelaar dat het nu toch echt tijd wordt voor het echte werk. Volgens hem zijn mensen een beetje klaar met testnets en is het nu tijd om de volgende stap te zetten. “We moeten Phase 0 zo snel mogelijk lanceren,” aldus Edgington.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.588,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.614,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.643,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.683,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.860,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...