Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ethereum 2.0 ontwikkelaars doen ‘generale repetitie,’ maar die verliep niet zoals verwacht

De lancering van Ethereum (ETH) 2.0 komt steeds dichterbij. Gisteren lanceerde ETH 2.0 ontwikkelaars het ‘Spadina’ netwerk, wat in eerste instantie het laatste testnet had moeten zijn voor de lancering van ETH 2.0. Een soort van “generale repetitie,” noemde Danny Ryan het, de hoofdontwikkelaar van het project.

Binnenkort maakt Ethereum de overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. De bedoeling is dat dit het netwerk veiliger en sneller zal maken, alsmede transacties goedkoper. Ook wordt staking geïntroduceerd, het vastzetten van ether in ruil voor beloningen en stemrechten.

- Advertentie -

Het plan was om het Spadina testnet voor maar 72 uur te laten draaien. Het was voornamelijk bedoeld om de ‘genesis’ te testen, oftewel de creatie van het eerste block van de blockchain. Spadina staat overigens los van Medalla, wat ook een testnet is en een maand geleden lanceerde. Onlangs was nog te lezen dat Medalla een succes is, mede dankzij een hoog participatieniveau.

Dat verliep helaas anders voor Spadina. Het testnet faalde enigszins door een te laag participatieniveau, het aantal validators lag namelijk onder de benodigde hoeveelheid, en daardoor kon de blockchain niet correct lanceren.

Het nieuwe Spadina testnet leed aan een gebrek aan finaliteit bij de lancering, met zeer weinig deelnemende Prysm-nodes, wat leidde tot verwarring bij de gemeenschap en een slechte uitstraling voor deze “genesis repetitie”. Er was geen reden waarom deze repetitie had kunnen mislukken, en veel problemen kwamen voort uit operationele fouten.

Aldus Prysmatic Labs, dat meldt dat er veel verwarring was onder community leden en dat gebruikers ongeldige stortingen uitvoerden. Het plan is nu om het nog een keer te proberen met een nieuw testnet, dus nogmaals een laatste generale repetitie. Dit testnet, genaamd Zinken, zal ergens eind volgende week lanceren.

De lancering van het mainnet van ETH 2.0 staat gepland voor november. De lancering is echter al meerdere malen uitgesteld dit jaar en de verwachting is dat dit wellicht weer zal gebeuren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.109,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.903,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.958,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.972,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.997,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.109,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.903,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.958,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.972,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.997,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...