Kevin Schijven Kevin Schijven
28/09/2020 17:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2020 17:29

Ethereum staking: Testnet ziet toename van bijna 100% in een maand tijd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum staking Testnet ziet toename van bijna 100% in een maand tijd

Foto: leksiv/Shutterstock

Er zit nu bijna 2 miljoen test ether (ETH) vast op het Medalla testnet van Ethereum. Dat blijkt uit gegevens van Beaconchain op 28 september.
Met Ethereum 2.0 maakt het netwerk de overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat houdt in dat mensen hun ether tokens kunnen vastzetten, wat ook bekendstaat als staking, op het netwerk in ruil voor beloningen en zeggenschap over het netwerk.
Medalla is een testomgeving voor Ethereum 2.0 en mensen kunnen hierop hun test ether tokens, genaamd Göerli eth (goeth) tokens, vastzetten. Er zijn nu meer dan 62.000 actieve validators op Medalla, die 1,967 miljoen goeth tokens op het testnet hebben vastgezet.
Eind vorige maand kwam naar buiten dat deze hoeveelheid vastgezette tokens net de één miljoen voorbij was. Dat is dus een toename van bijna 100% in minder dan een maand.
De stijging valt samen met de lancering van een nieuwe layer-2 schaaloplossing voor Ethereum, gemaand Optimism. Ethereum kampt al langere tijd met zeer hoge transactiekosten omdat het netwerk volloopt.
De recent exploderende DeFi markt is hier medeverantwoordelijk voor. Layer-2 oplossing zijn een uitkomst voor dit schalingsprobleem doordat het transacties buiten de blockchain kan uitvoeren (off-chain). Het lijkt enigszins op het Lightning Network voor Bitcoin (BTC). Synthetix (SNX) is het eerste DeFi project dat aankondigt hier gebruik van te gaan maken.


Aldus Chainlink (LINK), die het pteam van Synthetix feliciteert. Bovenstaande nieuws valt ook samen met het nieuws dat inmiddels meer dan $11 miljard zit vergrendeld (TVL) in DeFi-projecten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement