Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ethereum staking: Testnet ziet toename van bijna 100% in een maand tijd

Er zit nu bijna 2 miljoen test ether (ETH) vast op het Medalla testnet van Ethereum. Dat blijkt uit gegevens van Beaconchain op 28 september.

Met Ethereum 2.0 maakt het netwerk de overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat houdt in dat mensen hun ether tokens kunnen vastzetten, wat ook bekendstaat als staking, op het netwerk in ruil voor beloningen en zeggenschap over het netwerk.

- Advertentie -

Medalla is een testomgeving voor Ethereum 2.0 en mensen kunnen hierop hun test ether tokens, genaamd Göerli eth (goeth) tokens, vastzetten. Er zijn nu meer dan 62.000 actieve validators op Medalla, die 1,967 miljoen goeth tokens op het testnet hebben vastgezet.

Eind vorige maand kwam naar buiten dat deze hoeveelheid vastgezette tokens net de één miljoen voorbij was. Dat is dus een toename van bijna 100% in minder dan een maand.

De stijging valt samen met de lancering van een nieuwe layer-2 schaaloplossing voor Ethereum, gemaand Optimism. Ethereum kampt al langere tijd met zeer hoge transactiekosten omdat het netwerk volloopt.

De recent exploderende DeFi markt is hier medeverantwoordelijk voor. Layer-2 oplossing zijn een uitkomst voor dit schalingsprobleem doordat het transacties buiten de blockchain kan uitvoeren (off-chain). Het lijkt enigszins op het Lightning Network voor Bitcoin (BTC). Synthetix (SNX) is het eerste DeFi project dat aankondigt hier gebruik van te gaan maken.

Aldus Chainlink (LINK), die het pteam van Synthetix feliciteert. Bovenstaande nieuws valt ook samen met het nieuws dat inmiddels meer dan $11 miljard zit vergrendeld (TVL) in DeFi-projecten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.037,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.037,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...