Kevin Schijven Kevin Schijven
28/09/2020 09:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2020 09:52

DeFi markt groeit hard door, bereikt nieuwe mijlpalen waaronder $11 miljard TVL

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi markt groeit hard door, bereikt nieuwe mijlpalen waaronder $11 miljard TVL

Foto: BestForBest/Shutterstock

De decentralized finance (DeFi) markt is deze zomer enorm losgebarsten en ondanks alle kritiek groeit deze markt vooralsnog hard door.
De totale hoeveelheid aan cryptocurrencies die zitten vergrendeld in DeFi-projecten, ook bekend als de total value locked (TVL), schoot vorige week de $10 miljard voorbij en staat inmiddels zelfs boven de $11 miljard. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van DeFi Pulse.
De TVL bereikte de $1 miljard pas begin juni. Dat is dus een toename van maar liefst 1000% in minder dan vier maanden.
DeFi, dat vorig jaar nog ‘open finance’ werd genoemd, is een opkomende markt in de crypto-sector dat bestaat uit meerdere soorten applicaties die gebruik maken van zogeheten smart contracts op het Ethereum (ETH) netwerk.
Enkele voorbeelden van applicaties die verbonden zijn aan deze markt, zijn decentralized cryptocurrency-exchanges (DEX), stablecoins, leenplatforms, en yield farming, ook bekend als liquidity mining. Vooral de laatste is erg populair de laatste tijd. Dit is het genereren van rendementen door crypto vast te zetten in DeFi projecten.
Uniswap, een populaire DEX, is nu het eerste DeFi protocol waar meer dan $2 miljard in zit vergrendeld. De meest populaire tokens die hierin zitten vergrendeld zijn ether (ETH), tether (USDT), en wrapped bitcoin (WBTC). WBTC is een ERC-20 versie van bitcoin (BTC). Hiermee is het mogelijk om bitcoin te vergrendelen in DeFi projecten op Ethereum. Na Uniswap volgen Maker met $1,95 miljard, en Aave met $1,51 miljard vergrendeld.
Deze TVL is een populaire nieuwe methode om de groei van DeFi mee aan te tonen, maar het is verre van vlekkeloos. Deze waarde is namelijk afhankelijk van de koersen van de verschillende cryptocurrencies. Dat betekent dat als de prijzen stijgen, ook de TVL stijgt, ondanks dat er wellicht geen nieuwe geld DeFi projecten binnenstroomt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie