Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

DeFi markt groeit hard door, bereikt nieuwe mijlpalen waaronder $11 miljard TVL

De decentralized finance (DeFi) markt is deze zomer enorm losgebarsten en ondanks alle kritiek groeit deze markt vooralsnog hard door.

De totale hoeveelheid aan cryptocurrencies die zitten vergrendeld in DeFi-projecten, ook bekend als de total value locked (TVL), schoot vorige week de $10 miljard voorbij en staat inmiddels zelfs boven de $11 miljard. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van DeFi Pulse.

- Advertentie -

De TVL bereikte de $1 miljard pas begin juni. Dat is dus een toename van maar liefst 1000% in minder dan vier maanden.

DeFi, dat vorig jaar nog ‘open finance’ werd genoemd, is een opkomende markt in de crypto-sector dat bestaat uit meerdere soorten applicaties die gebruik maken van zogeheten smart contracts op het Ethereum (ETH) netwerk.

Enkele voorbeelden van applicaties die verbonden zijn aan deze markt, zijn decentralized cryptocurrency-exchanges (DEX), stablecoins, leenplatforms, en yield farming, ook bekend als liquidity mining. Vooral de laatste is erg populair de laatste tijd. Dit is het genereren van rendementen door crypto vast te zetten in DeFi projecten.

Uniswap, een populaire DEX, is nu het eerste DeFi protocol waar meer dan $2 miljard in zit vergrendeld. De meest populaire tokens die hierin zitten vergrendeld zijn ether (ETH), tether (USDT), en wrapped bitcoin (WBTC). WBTC is een ERC-20 versie van bitcoin (BTC). Hiermee is het mogelijk om bitcoin te vergrendelen in DeFi projecten op Ethereum. Na Uniswap volgen Maker met $1,95 miljard, en Aave met $1,51 miljard vergrendeld.

Deze TVL is een populaire nieuwe methode om de groei van DeFi mee aan te tonen, maar het is verre van vlekkeloos. Deze waarde is namelijk afhankelijk van de koersen van de verschillende cryptocurrencies. Dat betekent dat als de prijzen stijgen, ook de TVL stijgt, ondanks dat er wellicht geen nieuwe geld DeFi projecten binnenstroomt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.467,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.439,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.469,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.485,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.551,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.439,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.467,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.469,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.485,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.551,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...