Kevin Schijven Kevin Schijven
01/09/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2020 06:06

Ethereum staking: meer dan 1,1 miljoen ETH zit nu vergrendeld op Medalla testnet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum staking: meer dan 1,1 miljoen ETH zit nu vergrendeld op Medalla testnet

Foto: leksiv/Shutterstock

De hoeveelheid ether (ETH) dat vergrendeld (staking) zit op het Medalla testnet van Ethereum 2.0 is onlangs de één miljoen voorbij geschreden.


Op het moment van schrijven is deze hoeveelheid gestegen naar zelfs 1,179 miljoen ETH, volgens gegevens van Beaconchain. Het aantal active validators is gestegen naar 37.850. Volgens gegevens van Beaconscan (niet dezelfde website) staat het participatieniveau van validators nu boven de 75%. De chain vereist dat minstens 66% van validators actief participeert.
Het medalla testnet is opgezet ter voorbereiding naar de uiteindelijke upgrade van Ethereum 1.0 naar 2.0. Het Ethereum netwerk zal dan de overstap maken van een Proof-of-Work (PoW) protocol naar een Proof-of-Stake (PoS) protocol. Dat houdt in dat gebruikers hun ETH kunnen vergrendelen op het netwerk in ruil voor beloningen.
Momenteel is er dus weer veel vertrouwen in Medalla. Het netwerk ondervond enkele problemen een week geleden waardoor het participatieniveau omlaag kelderde. Volgens een van de ontwikkelaars zal dit niet tot enige vertraging van ETH 2.0 leiden.
Men moet er ook mee rekening houden dat staking voorlopig nog zonder beloningen of risico’s verloopt, omdat Medalla een testnet is. Het testnet gebruikt geen echte ETH, maar Goerli ETH (GoETH). Toch is het een sterke indicator dat de interesse hoog ligt.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat, volgens gegevens van DeFi Pulse, toen $9 miljard zat vergrendeld in DeFi-projecten (die voornamelijk op Ethereum draaien). Enkele uren later werd dit plotseling veranderd in $7,8 miljard. Het is onduidelijk of dit komt doordat de hoeveelheid in Aave en Curve afnam, of dat het een fout was in de berekening. Het is niet terug te zien op de grafiek.
Ethereum Classic (ETC), het kleine broertje van Ethereum, was gisteren voor de derde keer in een maand het doelwit van een 51% aanval.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie