Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum Classic (ETC) opnieuw getroffen door 51% aanval, de derde in een maand tijd

De blockchain van Ethereum Classic (ETC) heeft op zaterdagavond een 51% aanval meegemaakt. Deze aanval was de derde van deze maand en werd voor het eerst opgemerkt door mining-bedrijf Bitfly, hetzelfde bedrijf dat de aanval van 1 augustus voor het eerst opmerkte.

De aanval heeft meer dan 7.000 blocks gereorganiseerd. Deze blocks staan gelijk aan twee dagen minen, volgens een tweet van Bitfly. De eerste twee aanvallen hebben 3.693 en 4.000 blocks respectievelijk gereorganiseerd.

- Advertentie -

De organisatie achter het Ethereum Classic netwerk, ETC Labs, heeft een strategie aangekondigd waarmee ze het netwerk kunnen beschermen tegen meer aanvallen, inclusief defensieve mining die bedoeld is om de dalende hashrate van het netwerk te stabiliseren en toekomstige 51% aanvallen te voorkomen.

Stevan Lohja, technology coordinator bij ETC Labs, heeft in privéberichten met CoinDesk aangegeven dat hij de timing van de aanval erg verdacht vindt omdat het precies gebeurde op de dag na een vergadering met Ethereum Core ontwikkelaars over de “agressieve innovatie” in de proof of work van de blockchain.

ETC Cooperative, een andere prominente stichting die de ontwikkeling van het netwerk ondersteunt, zei op Twitter het volgende over de aanval van zaterdag: “We zijn op de hoogte van de aanval van vandaag en werken samen met anderen om voorgestelde oplossingen zo snel mogelijk te testen en te evalueren.”

Na de eerste twee aanvallen heeft de exchange OKEx gereageerd en gezegd dat zij overwegen om de coin te delisten vanwege de slechte beveiliging op het netwerk. Coinbase heeft ook drastische maatregelen genomen door bevestigingstijd voor de stortingen en opnames voor ETC op te schroeven naar twee weken.

De cryptocurrency lijkt amper gevolgen te voelen na de aanval. De coin trade nog rond de $6,50, wat ongeveer ook de openingsprijs was van ETC op zaterdag. De coin is bijna de hele maand augustus tussen $6 en $8 verhandeld.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.227,41 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.227,41 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...