Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2020 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2020 18:33

DeFi markt stijgt naar $9 miljard TVL, meer dan een verdubbeling in een maand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi markt stijgt naar $9 miljard TVL, meer dan een verdubbeling in een maand

Foto: BestForBest/Shutterstock

De decentralized finance (DeFi) markt blijft maar doorstijgen. Gegevens van DeFi Pulse tonen op 30 augustus dat er op het moment van schrijven $9 miljard zit vergrendeld in DeFi-projecten.
Dat is meer dan een verdubbeling van het bedrag dat in DeFi is gestoken in de maand augustus. Op 1 augustus stond deze namelijk pas net boven de $4 miljard. Het heeft maar drie dagen geduurd om van $8 naar $9 miljard te stijgen.
Maker was lang het grootste project volgens DeFi Pulse en de total value locked (TVL) op Maker is gestaag gestegen naar $1,43 miljard. Aave raasde onlangs Maker voorbij en er zit nu $1,71 miljard in dit project vergrendeld. Daarnaast zijn Balancer en Curve Finance de enige projecten waar ook meer dan $1 miljard in zit vergrendeld.
YEarn.Finance tikt ondertussen ook bijna de $1 miljard aan en staat op het moment van schrijven op $954 miljoen. De YFI token van het project is de afgelopen tijd hard in waarde omhoog en schoot onlangs zelfs de prijs van bitcoin (BTC) voorbij naar een ATH van $37.600. Ook de LEND token van Aave is de afgelopen tijd keihard gestegen, alsmede Band (BAND) en Chainlink (LINK). De totale marktkapitalisatie van alle DeFi-tokens staat momenteel op bijna $18 miljard.
Washington Sanchez, medeoprichter van OB1, plaatste onlangs op Twitter een grafiek van DeFi Pulse met daarop de lanceringdata van de verschillende DeFi-projecten. Hierop is duidelijk te zien dat Compound de katalysator was die de DeFi-markt in juni in een versnelling bracht.


DappRadar bracht onlangs een adjusted TVL (aTVL) meetmethode uit, die volgens het bedrijf nauwkeuriger is. Volgens deze aTVL zit er momenteel ongeveer 6,5 miljard vergrendeld in DeFi en was Curve de eerste die door $1 miljard brak.


Of de DeFi-markt dit momentum kan vast blijven houden moet natuurlijk nog blijken. Het lijkt enigszins op de rage omtrent initial coin offerings (ICO’s) in 2017 en er wordt in de markt gesproken van een zeepbel die wellicht elk moment kan knappen. Tegelijkertijd zijn er analisten die denken dat de DeFi-markt nog enorm veel ruimte heeft om door te groeien. Wees in elk geval voorzichtig en doe altijd zelf je onderzoek.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie