Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

DeFi markt stijgt naar $9 miljard TVL, meer dan een verdubbeling in een maand

De decentralized finance (DeFi) markt blijft maar doorstijgen. Gegevens van DeFi Pulse tonen op 30 augustus dat er op het moment van schrijven $9 miljard zit vergrendeld in DeFi-projecten.

Dat is meer dan een verdubbeling van het bedrag dat in DeFi is gestoken in de maand augustus. Op 1 augustus stond deze namelijk pas net boven de $4 miljard. Het heeft maar drie dagen geduurd om van $8 naar $9 miljard te stijgen.

- Advertentie -

Maker was lang het grootste project volgens DeFi Pulse en de total value locked (TVL) op Maker is gestaag gestegen naar $1,43 miljard. Aave raasde onlangs Maker voorbij en er zit nu $1,71 miljard in dit project vergrendeld. Daarnaast zijn Balancer en Curve Finance de enige projecten waar ook meer dan $1 miljard in zit vergrendeld.

YEarn.Finance tikt ondertussen ook bijna de $1 miljard aan en staat op het moment van schrijven op $954 miljoen. De YFI token van het project is de afgelopen tijd hard in waarde omhoog en schoot onlangs zelfs de prijs van bitcoin (BTC) voorbij naar een ATH van $37.600. Ook de LEND token van Aave is de afgelopen tijd keihard gestegen, alsmede Band (BAND) en Chainlink (LINK). De totale marktkapitalisatie van alle DeFi-tokens staat momenteel op bijna $18 miljard.

Washington Sanchez, medeoprichter van OB1, plaatste onlangs op Twitter een grafiek van DeFi Pulse met daarop de lanceringdata van de verschillende DeFi-projecten. Hierop is duidelijk te zien dat Compound de katalysator was die de DeFi-markt in juni in een versnelling bracht.

DappRadar bracht onlangs een adjusted TVL (aTVL) meetmethode uit, die volgens het bedrijf nauwkeuriger is. Volgens deze aTVL zit er momenteel ongeveer 6,5 miljard vergrendeld in DeFi en was Curve de eerste die door $1 miljard brak.

Of de DeFi-markt dit momentum kan vast blijven houden moet natuurlijk nog blijken. Het lijkt enigszins op de rage omtrent initial coin offerings (ICO’s) in 2017 en er wordt in de markt gesproken van een zeepbel die wellicht elk moment kan knappen. Tegelijkertijd zijn er analisten die denken dat de DeFi-markt nog enorm veel ruimte heeft om door te groeien. Wees in elk geval voorzichtig en doe altijd zelf je onderzoek.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.164,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.164,87 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...