Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Loopt Ethereum 2.0 vertraging op door testnet crash? Ontwikkelaar geeft update

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat het Medalla testnet van Ethereum 2.0 was gecrasht nadat een van de clients te maken kreeg met een bug. De ontwikkelaar van de client in kwestie, Raul Jordan van Prysmatic Labs, legt in een recente blogpost uit wat er misging. Daarnaast stelt hij dat het incident geen vertraging voor de mainnet-lancering zal veroorzaken.

Het probleem dat het Ethereum 2.0 testnet deed crashen had te maken met de tijd. Veel gebruikers van de Prysm client ontvingen een foutieve tijd waardoor de client op hol sloeg. De ontwikkelaars deden er alles aan om het probleem op te lossen, maar verwijderde per ongeluk een zeer belangrijke functie waardoor de hele client niet meer werkte.

- Advertentie -

In de update legt de ontwikkelaar uit dat de fout werd veroorzaakt door het opvragen van de tijd bij cloud servers. Dit zou de client kunnen informeren in het geval dat de systeemtijd niet klopt. Terwijl dit “aardig is om te doen” is het niet echt nodig. Als oplossing zal Prysm vanaf nu alleen nog maar vertrouwen op de systeemtijd, wat een dergelijk incident in de toekomst moet voorkomen.

Loopt Ethereum 2.0 vertraging op?

De vraag die veel Ethereum-enthousiastelingen en de gehele cryptomarkt nu bezighoudt is of Ethereum 2.0 nu vertraging heeft opgelopen. Volgens Jordan is dit niet het geval. Hij schrijft in de update:

“Het incident van dit weekend was voor veel clients een goede stresstest en vinkt eigenlijk een aantal vereisten af op de lanceringschecklist. Hoewel de lanceringsdatum nog niet is vastgesteld, geloven we dat het verwachte lanceringstarget van 2 tot 3 maanden vanaf Medalla genesis [het begin van het Medalla testnet] nog steeds een ideale tijdlijn is.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.129,88 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.129,88 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...