Timo Bult Timo Bult
21/08/2020 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2020 13:33

Loopt Ethereum 2.0 vertraging op door testnet crash? Ontwikkelaar geeft update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Loopt Ethereum 2.0 vertraging op door testnet crash? Ontwikkelaar geeft update

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat het Medalla testnet van Ethereum 2.0 was gecrasht nadat een van de clients te maken kreeg met een bug. De ontwikkelaar van de client in kwestie, Raul Jordan van Prysmatic Labs, legt in een recente blogpost uit wat er misging. Daarnaast stelt hij dat het incident geen vertraging voor de mainnet-lancering zal veroorzaken.
Het probleem dat het Ethereum 2.0 testnet deed crashen had te maken met de tijd. Veel gebruikers van de Prysm client ontvingen een foutieve tijd waardoor de client op hol sloeg. De ontwikkelaars deden er alles aan om het probleem op te lossen, maar verwijderde per ongeluk een zeer belangrijke functie waardoor de hele client niet meer werkte.
In de update legt de ontwikkelaar uit dat de fout werd veroorzaakt door het opvragen van de tijd bij cloud servers. Dit zou de client kunnen informeren in het geval dat de systeemtijd niet klopt. Terwijl dit “aardig is om te doen” is het niet echt nodig. Als oplossing zal Prysm vanaf nu alleen nog maar vertrouwen op de systeemtijd, wat een dergelijk incident in de toekomst moet voorkomen.

Loopt Ethereum 2.0 vertraging op?

De vraag die veel Ethereum-enthousiastelingen en de gehele cryptomarkt nu bezighoudt is of Ethereum 2.0 nu vertraging heeft opgelopen. Volgens Jordan is dit niet het geval. Hij schrijft in de update:

“Het incident van dit weekend was voor veel clients een goede stresstest en vinkt eigenlijk een aantal vereisten af op de lanceringschecklist. Hoewel de lanceringsdatum nog niet is vastgesteld, geloven we dat het verwachte lanceringstarget van 2 tot 3 maanden vanaf Medalla genesis [het begin van het Medalla testnet] nog steeds een ideale tijdlijn is.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie